Tgrt Haber

Yusuf Can Zeybek Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ikinci kez başpehlivan oldu

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Temmuz 2024 20:10 - Güncelleme : 07 Temmuz 2024 21:35

Edirne'de düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde finale kalan Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş'ı yenip yeniden başpehlivan oldub

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri​ başpehlivanlık final müsabakası Mustafa Taş ile Yusuf Can Zeybek arasında oldu. Başpehlivanlığı, final maçında Mustafa Taş’ı yenen Yusuf Can Zeybek  kazandı.

Yusuf Can Zeybek Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ikinci kez başpehlivan oldu - 1. Resim

YUSUF CAN ZEYBEK, ALTIN KEMERİ KUŞANDI

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, ikinci olan Mustafa Taş ve üçüncülüğü paylaşan Hüseyin Gümüşalan ile Serhat Gökmen düzenlenen törenle kupalarını aldı. Zeybek, cuma günü resmi açılış töreninde göndere çektiği Türk bayrağını, İstiklal Marşı eşliğinde yine gönderden indirdi.

Yusuf Can Zeybek Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ikinci kez başpehlivan oldu - 2. Resim

BAKANDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak​, Edirne'de bu yıl 663. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi Mustafa Taş’ı finalde yenerek başpehlivan ünvanını koruyan Yusuf Can Zeybek’i kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de bu yıl 663. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi Mustafa Taş’ı finalde yenerek üst üste 2. kez başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi Mustafa Taş’ı yenerek bu yıl da altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek’i kutluyorum. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanına çıkarak mücadele eden tüm pehlivanlarımıza da tarihi mirasımızın yaşatılmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.’’

Yusuf Can Zeybek Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ikinci kez başpehlivan oldu - 2. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...