Tgrt Haber
 - Süper Ay nerede ve ne zaman izlenir?
15 saat 15 dakika önce

En büyük ve en parlak Süper Ay geldi çattı! Süper Ay nerede ve ne zaman görülür?

2024 yılının en büyük ve en parlak Süper Ay olayı, 17 Ekim tarihinde Ay'ın Dünya'ya en yakın noktaya (perigee) gelmesiyle gerçekleşmeye başladı. Ay'ın her zamankinden daha büyük ve parlak göründüğü bu gök olayı, dünyanın birçok yerinden görülebilecek. Peki Süper Ay Türkiye'de nerede ve nasıl izlenir?
Teknoloji - Teknoloji
15 saat 53 dakika önce

Apple Watch, Kovid-19 belirtilerini tahmin ediyor! Komplo teorileri ortaya atıldı

Apple Watch yeni sağlık takip uygulaması Vitals, kullanıcıların vücutlarındaki anormallikleri tespit ederek hastalanmadan günler önce uyarı veriyor. Yeni watchOS 11 ile gelen bu özelliğin Kovid-19 ve grip gibi hastalık belirtilerini dahi tespit ettiği iddia edildi.
Teknoloji - Teknoloji
16 saat 35 dakika önce

İptal edilen Apple elektrikli otomobili hakkında yeni bilgi ortaya çıktı: Çinli dev ile anlaşmış

Teknoloji devi Apple, 2014'ten beri elektrikli otomobil modelini geliştiriyordu. Şirket, tamamen otonom bir otomobili üretmekteki zorluklar nedeniyle projeyi iptal etti. Bu olaydan aylar sonra, Apple'ın otomobili Çinli dev bir otomotiv üreticisiyle beraber geliştirdiği ortaya çıktı.
 - Kullanıcılardan tepki! "Ne anlamı kaldı?"
18 saat 16 dakika önce

Artık hiçbir anlamı kalmadı! X'in kişi engelleme özelliği eskisi gibi olmayacak

X (Twitter) platformu, bugün yaptığı resmi bir duyuruyla engelleme özelliğini değiştireceğini açıkladı. Şu ana kadar kullanıcılar, paylaşımlarını engelledikleri kişilerden gizleyebiliyordu. Bu durum, kullanıcıların "engellemenin hiçbir anlamı kalmadı" şeklinde tepki gösterdiği bir güncellemeyle değişti.
Teknoloji - Teknoloji
18 saat 39 dakika önce

Ay'a ilk kez bir kadın gidecek! NASA, Artemis III görevi için yeni uzay kıyafetlerini tanıttı

NASA, 2026 yılında Artemis III programı kapsamında Ay'a inecek astronotlar için Axiom Space ve Prada ile iş birliği yaparak yeni uzay kıyafetlerini tanıttı. Kıyafetler, Ay'ın güney kutbundaki zorlu şartlara dayanacak şekilde tasarlandı. Görev kapsamında Ay'a ilk kez bir kadın ayak basacak.
Teknoloji - Teknoloji
19 saat 27 dakika önce

Yapay zeka için nükleer enerji seferberliği: Üç büyük teknoloji devi, anlaşma yaptı

Amazon, yapay zekanın geliştirildiği veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Energy Northwest, Dominion Energy ve X-energy ile nükleer enerji anlaşmaları yaptı. Benzer bir adımı Google ve Amazon da atmıştı. Peki bu anlaşmalar ile ne amaçlanıyor?
 - Koyu moddaki değişim dikkat çekti
20 saat 4 dakika önce

WhatsApp tasarımı sil baştan: Koyu mod değişiyor, artık 'simsiyah' olacak

WhatsApp, Android beta sürümünde daha siyah ve mavi tonlar içeren yeni bir koyu tema rengi seçeneği sundu. Son yayınlanan güncellemeyle arayüz rengi değişirken, mesaj balonları ve sohbet arka planı da koyulaştırıldı. Peki bu güncelleme nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 51 dakika önce

Karabük Üniversitesi, güneş panellerini temizleyen yerli robot geliştirdi

Karabük Üniversitesi, güneş panellerinde kirlilikten kaynaklanan üretim kayıplarını önlemek amacıyla yüzde 95 yerlilik oranına sahip bir temizleme robotu geliştirdi. Robot, panel yüzeylerini düzenli ve etkili bir şekilde temizleyerek enerji üretim verimliliğini artırmayı hedefliyor.
 - Gerekçesi herkesi şoke etti!
21 saat 23 dakika önce

Meta, Instagram ve WhatsApp'ta işten çıkarmalara başladı

Meta, Instagram ve WhatsApp gibi popüler platformlar da dahil olmak üzere bazı bölümlerde çalışanlarını işten çıkarmaya başladı.
 - Uzmanlar yeni hamle için uyardı
21 saat 31 dakika önce

Google ve Apple’ın dev anlaşması tehlikede!

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın iPhone’lardaki varsayılan arama motoru olma anlaşmasını “çok büyük olasılıkla” engelleyecek. Jefferies'in yaptığı bu öngörü, Apple’ın hisse değerlerinin %11’e kadar düşebileceği tahminini de beraberinde getirdi.
 - Cep telefonlarında kullanılacak!
21 saat 34 dakika önce

Dünyanın en pahalı maddesi: Cep telefonlarında kullanılacak

Oxford Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, teknolojinin geleceğini kökünden değiştirebilecek bir madde geliştirdi.
 - Bunları öğrenince düşünceleriniz değişecek!
16 Ekim 2024 - 18:10

Yüksek zekanın bedeli de var! Sadece zeki insanların yaşadığı 5 sorun

Yüksek zekaya sahip bireyler, zeki olmanın genellikle avantajlı görüldüğü algısının aksine günlük hayatta önemli zorluklarla karşılaşabiliyor. Psikologlar, zeki kabul edilen kişilerin yaşadığı 5 önemli sorunu sıraladı. İşte öğrenince çok şaşıracağınız bilgiler.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ekim 2024 - 17:19

Elon Musk'tan Tesla Semi açıklaması: Türkiye satışı için beklentiler arttı

Elon Musk, Tesla Semi'nin Avrupa pazarına açılacağını ve Berlin Gigafactory'de üretilebileceğini açıkladı. Elektrikli kamyonun satışı ABD pazarıyla sınırlı olmayacak. Peki Tesla Semi, Türkiye'ye de gelecek mi?
 - Yeni güncelleme Instagram'ı çökertti!
16 Ekim 2024 - 16:27

Android 15 yüklü cihazlarda Instagram donma sorunu yaşanıyor! Çözüm çok basit

Uzun zamandır beklenen Android 15 güncellemesi, Google Pixel cihazları için dağıtıma çıktı. Fakat güncelleme, çok büyük bir sorunla geldi. Yeni sürümü yükleyen bazı kullanıcılar, Instagram donma sorunu yaşadıklarını bildirdi. Bu hatanın çözümü ise çok basit.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ekim 2024 - 15:12

Samsung 'Ayarlar' menüsünü bitiriyor! Yapay zeka her şeyi sizin yerine yapacak!

Samsung, Galaxy AI teknolojisiyle akıllı telefonlarda manuel ayar yapma ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Gelişmiş yapay zeka ve Bixby entegrasyonu sayesinde cihazlar, kullanıcının ayarlar menüsüne girmesine gerek kalmadan her şeyi kendisi yapacak.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ekim 2024 - 14:39

Virüs yayılımına "Dur" diyen teknoloji! Havayı temizleyen "Airpurger" cihazı geliştirildi

Endüstri Yüksek Mühendisi Kemal Karaoğlan, Gaziantep Teknopark'ta dört yıllık bir çalışma sonucunda, kapalı alanlarda virüs ve bakterileri UV-C ışınları kullanarak yok eden ve hava kalitesini artıran "Airpurger" adlı bir cihaz geliştirdi. Cihaz özellikle eğitim kurumlarında salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla tasarlandı ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı.
 - Bilgileriniz hackerların eline geçebilir
16 Ekim 2024 - 12:33

WhatsApp'ta yeni güvenlik açığı: Bilgileriniz hackerların eline geçebilir

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp, "Bir Kez Görüntüle" özelliğinde tespit edilen bir güvenlik açığı ile gündeme gelmişti. O açığın keşfedilmesinin üzerinden çok geçmeden uygulamada hata daha keşfedildi. Tespit edilen sorun ile kullanıcılarının tüm bilgilerinin hackerların eline geçebileceği bildirildi.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ekim 2024 - 11:53

Elon Musk'a rakip çıktı: Çin, Mars'a talip oldu

Elon Musk, Kızıl Gezegen Mars'ta insanların yaşayabileceği bir yaşam alanı kurmak istiyor. Musk'ın SpaceX şirketi bu hedef doğrultusunda çeşitli denemeler yaparken, Çin de Mars'ta kendi kalıcı üssünü kurma planını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ekim 2024 - 11:15

ASML'nin uyarısı çip piyasalarını sarstı: 420 milyar dolarlık değer kaybı

Hollanda merkezli çip üretim ekipmanları üreticisi ASML, geleceğe dair karamsar bir tablo çizerek çip hisselerinde 420 milyar doları aşan bir değer kaybına neden oldu. Şirketin uyarıları, özellikle Nvidia gibi yapay zekâ odaklı firmaların rekor seviyelere ulaşan hisselerini olumsuz etkiledi ve sektörde belirsizliği artırdı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ekim 2024 - 10:47

Elon Musk'a büyük şok: Tesla hisseleri çakıldı, serveti eridi

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Tesla'nın yeni robotaksi modeli Cybercab ve Robovan tanıtımından umduğunu bulamadı. Etkinliğin ardından şirketin hisseleri %10 düşerken, Musk da servetinde devasa bir kayıp yaşadı. İşte Elon Musk'ın güncel serveti.
Sona Git