Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
7 saat 53 dakika önce

Bayraktar İHA'lara özel haritalama sistemi! İstanbul büyüklüğündeki alanı haritalayabiliyor

SAHA EXPO'da tanıtılan Bayraktar Görüntüleme Paketi, yüksek çözünürlüklü haritalama kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Baykar Teknoloji'nin geliştirdiği sistem, İstanbul büyüklüğündeki bir alanı bir günde, insanları ve araçları ayırt edebilecek kadar ayrıntılı şekilde haritalandırabiliyor
Teknoloji - Teknoloji
9 saat 7 dakika önce

BMC ilk ALTAY tankının teslim tarihini verdi: Dünyada 6 veya 7 ülke üretiyor

Tosyalı Holding ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tank fabrikasına ilişkin merak edilenleri cevapladı. Tosyalı, yeni ALTAY tankı ile ilk ALTAY tankının sadece dış benzerliği kaldığını belirtti. BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ilk ALTAY tankının teslim tarihini vererek ürettikleri tank motoru hakkında da açıklamalarda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
9 saat 31 dakika önce

Microsoft CEO'suna dudak uçuklatan maaş! 2024 yılında kazancı zirveye çıktı

Microsoft CEO'su Satya Nadella, 2024 yılında kazancıyla rekor kırdı. Yapay zeka alanındaki atılımlarla güçlenen Microsoft'un hisse senedi değerindeki artışla birlikte Nadella'nın yıllık ödeme paketi yüzde 63 artarak 79,1 milyon dolara yükseldi.
 - Artık en başta duracak
11 saat 15 dakika önce

WhatsApp'ta büyük yenilik! Görürseniz şaşırmayın: Artık en başta duracak

Meta, WhatsApp uygulamasında büyük bir yenilik yaptı. Mevcut sürümlerde mesajlara emoji bırakmak için kullanılan tepki menüsünde sınırlı sayıda emoji yer alıyordu. Şimdi bu kısım değişiyor ve yerine, sık kullandığınız emojileri en başta göreceğiniz bir menü geliyor.
 - KIZILELMA ve Akıncı'da kullanılacak
11 saat 42 dakika önce

Baykar'dan 300 milyon dolarlık yatırım hamlesi! KIZILELMA ve Akıncı'ya özel motor geliyor

Baykar, savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla Akıncı insansız hava aracı (İHA) ve KIZILELMA savaş uçağı için özel motor geliştirme çalışmalarına başlıyor. Şirket, önümüzdeki beş yıl içinde 300 milyon dolarlık yatırım yaparak Akıncı için turboprop motor, KIZILELMA için ise turbofan motor üretecek.
 - Tek bir şart var!
12 saat 56 dakika önce

Apple, iPhone kullanıcılarına 1 milyon dolar verecek: Bir şartla!

Apple, iPhone'ların yeni yapay zeka platformu Apple Intelligence'ta güvenlik açıklarını keşfedip şirkete rapor eden kullanıcılara 1 milyon dolara kadar ödül dağıtacağını duyurdu. Şirketin amacı, yeni yapay zeka altyapısındaki olası riskleri piyasaya sürülmeden önce ortadan kaldırmak.
Teknoloji - Teknoloji
13 saat 14 dakika önce

Microsoft'u enflasyon telaşı sardı: Bitcoin'e milyarlarca dolar akıtacak

Microsoft, yatırımcı toplantısında enflasyondan korunmak amacıyla Bitcoin'e yatırım yapmayı gündemine alacak. Şirketin yönetim kurulu, bu fikre karşı temkinli yaklaşırken, Bitcoin yatırım kararının yatırımcıların oylamasına sunulacağı öğrenildi.
Teknoloji - Teknoloji
13 saat 53 dakika önce

İşten çıkarıldılar, yerlerine robotlar geldi! Radyo kanalında gazeteciler ayaklandı

Polonya'nın Krakow şehrindeki OFF Radio Krakow, dinleyici sayısının düşmesi nedeniyle bazı gazetecilerin işine son verdi ve yerlerine yapay zeka sunucular getirdi. Eski radyo sunucusu Mateusz Demski de tepki gösterdi, yapay zeka sunuculara karşı bir imza kampanyası başlattı.
Teknoloji - Teknoloji
14 saat 14 dakika önce

Android 15 QPR1 Beta 3 güncellemesi yayında! İşte tüm yenilikler

Google, Android kullanıcılarının uzun zamandır beklediği Android 15 QPR1 Beta 3 güncellemesini nihayet yayınladı. İlk olarak Pixel cihazları için gelen bu güncelleme, güvenlikten performansa birçok alanda önemli iyileştirmeler sunuyor. Yeni sürümde toplamda 28'i sistemde, 29'u Pixel cihazlarına özel olmak üzere birçok güvenlik açığı kapatıldı. İşte güncellemenin getirdiği en dikkat çeken yenilikler…
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 17:40

Boeing işçileri, greve devam edip etmeyeceklerine karar verdi! Yüzde 35 zam teklif edilmişti

Boeing işçileri, düşük maaş nedeniyle bir süredir grev yapıyor. Şirketin ciddi maddi kayıplar yaşadığı belirtilirken, işçiler talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini vurguluyor. Son olarak yüzde 35'lik bir maaş artışı teklif edilmişti. İşçiler greve devam edip etmeyeceklerini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 16:57

Avrupa Birliği, ABD'li şirketleri affetmiyor! LinkedIn'e rekor ceza geldi

Avrupa Birliği, ABD'li şirketlere yönelik yaptırımlarını sürdürüyor. Son olarak LinkedIn, üyelerinin kişisel verilerini uygunsuz bir şekilde hedefli reklamcılık için kullanması nedeniyle 310 milyon euro para cezasına çarptırıldı. İrlanda Veri Koruma Komisyonu, LinkedIn'in veri işleme süreçlerini düzeltmesi için süre tanıdı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 15:25

Tesla'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel jest: Tüm gün ücretsiz olacak

Geçtiğimiz yıl nisan ayında Türkiye pazarına giren Tesla, hem elektrikli otomobil satış rakamlarını hem de Supercharger şarj istasyonlarını artırmaya devam ediyor. ABD'li şirket, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümünü kutlamak amacıyla 29 Ekim'de Türkiye'deki tüm Tesla Superchargerlarını ücretsiz hale getireceğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 14:45

Huawei HarmonyOS Next güncellemesi alacak modeller ve tarihleri belli oldu

Huawei, yeni işletim sistemi HarmonyOS Next güncellemesini alacak cihazlar ve tarihlerini açıkladı. Yeni HarmonyOS Next sürümü, Android platformundan bağımsız ve APK desteği olmadan çalışıyor. İşte HarmonyOS Next alacak telefonlar.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 14:11

20 milyon dolarlık uzay gemisi arızalandı! NASA'da büyük kriz

NASA'nın 20 milyon dolarlık yeni uzay aracı, Gelişmiş Kompozit Güneş Yelken Sistemi (ACS3), uzayda kontrolsüz bir şekilde savruluyor. Güneş ışığından itiş gücü elde etmeyi amaçlayan yeni teknolojiyi test etmek için tasarlanan araçta beklenmedik bir arıza yaşandı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 11:38

Ford CEO'su Jim Farley, Xiaomi'nin ilk elektrikli aracını kullandı! Yorumları şaşırttı

Ford CEO'su Jim Farley, Çinli elektrikli araç üreticilerini otomotiv sektörü için varoluşsal bir tehdit olarak görüyor ve rakiplerini bu konuda sık sık uyarıyor. Altı aydır Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin ilk elektrikli aracı olan SU7 modelini test eden Farley'in modelle ilgili yorumları şaşırttı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 10:12

Sosyal medyaya erişim sorununda son durum!

TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen hain saldırı sonrası sosyal medya platformlarına erişim sorunu yaşandı. Sabah saatlerinde itibaren sosyal medya erişim sorunu çözüldü.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 09:59

iOS 18.2 Beta yayınlandı: Siri'ye ChatGPT desteği sonunda geldi

Apple, iOS 18.2 güncellemesinin ilk Beta sürümünü geliştiricilere sundu. Bu güncellemeyle kullanıcılar, App Store, Safari ve Mesajlar gibi varsayılan Apple uygulamalarını silme imkanı elde ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2024 - 09:20

Skoda'nın en güçlü Fabia modeli: Fabia Rally2 özellikleri ve fiyatı

Skoda, en güçlü Fabia modeli olan Fabia Rally2'yi resmen tanıttı. ABT Sportsline iş birliğiyle geliştirilen araç, 1.5 litrelik turbo benzinli motoruyla 190 beygir güç ve 290 Nm tork üretiyor. Araç sınırlı sayıda üretilecek.
 - Sosyal medyada erişim sorunu başladı!
23 Ekim 2024 - 18:19

TUSAŞ’a saldırı sonrası Instagram, Twitter, Telegram ve TikTok’ta erişim sorunu!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısı sonrası birçok sosyal medya uygulamasına erişim kesildi. Kullanıcılar, sosyal medya hesaplarına erişemediklerini dile getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2024 - 18:18

Saldırıların hedefindeki TUSAŞ Türkiye için neden önemli?

Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda 3 şehidimizin ve 14 yaralının olduğu açıkladı. Saldırların hedefindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) önemi ise sosyal medyada merak edildi. Kullanıcılar 15 Mayıs 1984'te Türk Ticaret Kanunu ve Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu kapsamında kurulan TUSAŞ'ın önemini araştırdı. İşte TUSAŞ'ın Türkiye için önemi... 
Sona Git