Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
10 saat 23 dakika önce

Bahçeler de akıllandı! Artık bitkiler "Suya ihtiyacım var" diyebilecek

Bahçenizde yetiştirdiğiniz bitkilerin suya ve bakıma ihtiyacı olduğunu kendilerinin size söylemesini isterseniz, yapay zeka destekli bahçeler sayesinde artık bu mümkün. 2025'teki Chelsea Çiçek Fuarı'nda tanıtılacak yapay zekalı bahçe, sensörler aracılığıyla bitkilerin su ve bakım ihtiyaçlarını tespit ederek bahçıvanlara bildirecek.
Teknoloji - Teknoloji
11 saat 6 dakika önce

Google'ın sesli asistanı Gemini Live artık Türkçe konuşabiliyor

Google, yapay zekadan güç alan sesli asistanı Gemini Live'a Türkçe dil desteği ekledi. Bu özellikle Android cihazlarda kullanılabilen asistan, kullanıcıların yazmadan konuşmalarını ve doğal bir şekilde karşılıklı sohbet etmelerini sağlıyor. Peki Gemini Live Türkçe nasıl sohbet edilir?
 - Düşman dronlara 'Türk bayrağı' çizdiriyor
11 saat 48 dakika önce

ASELSAN'dan yeni nesil anti-drone sistemi: BUKALEMUN, düşman dronlarına Türk bayrağı çizdiriyor

ASELSAN, SAHA EXPO Fuarı'nda yeni nesil anti-drone sistemlerini tanıttı. Özellikle dikkat çeken BUKALEMUN GNSS Aldatma Sistemi, düşman dronlarını yanıltarak operatörlerin ekranında Türk bayrağı çizdirebilmesiyle ilgi topladı. Ayrıca KORKUT 25 mm Yakın Hava Savunma Sistemi ve KANGAL FPV Anti-Drone Sistemi gibi diğer teknolojiler de mini ve mikro İHA tehditlerine karşı etkili çözümler sundu.
Teknoloji - Teknoloji
13 saat 43 dakika önce

Apple'dan iddialı çıkış: Tim Cook, Çin'e söz verdi

Apple CEO'su Tim Cook, Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etti. Başkent Pekin'de Çin'in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong ile yaptığı görüşmede, Apple'ın Çin'deki yatırımlarını artırmaya devam edeceğini taahhüt etti.
 - Pentagon'dan itiraf: "Hedeflerimize ulaşamadık"
15 saat 6 dakika önce

Pentagon'un eli kolu bağlı! "Hazırlık Savaşı" hüsranla sonuçlandı: F-35'lerde bakım krizi büyüyor

ABD'nin F-35 programı, milyarlarca dolarlık harcamalara rağmen altı yıldır görevde hazır olma hedeflerine ulaşamadı. Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi'nin (GAO) raporuna göre, F-35 uçaklarında yedek parça ve bakım konuları halen rayına oturtulamadı. "Hazırlık Savaşı" girişimi de başarısız oldu.
Teknoloji - Teknoloji
15 saat 18 dakika önce

Roblox'tan Türkiye'de ofis kararı! Türk yasalarına saygılıyız

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla Türkiye'de erişime engellenen video oyunu platformu Roblox, platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda Türkiye'de ofis açacağını belirtti. Yapılan açıklamada, "Şirketimiz, Türkiye'deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı duymaktadır" ifadelerine yer verildi.
Teknoloji - Teknoloji
15 saat 19 dakika önce

Arm'dan Qualcomm'a büyük darbe: Android akıllı telefon sektörü çökebilir

Arm, Qualcomm'un Snapdragon işlemcileri üretebilmesi için gerekli olan çip tasarım lisansını kaldırıyor. İki şirket arasındaki iki yıllık anlaşmazlık nedeniyle alınan bu karar, Snapdragon işlemcilerin geliştirilmesini durduracak. Android akıllı telefon sektörü de çökebilir.
 - Milli sualtı aracı STM NETA tanıtıldı
16 saat 18 dakika önce

Mavi Vatan'ın yeni gücü: Türkiye'nin ilk insansız otonom sualtı aracı STM NETA özellikleri

STM Savunma Teknolojileri, Türkiye'nin ilk yerli ve milli insansız otonom sualtı aracı olan STM NETA 300'ü SAHA EXPO'da tanıttı. 300 metre derinliğe inebilen STM NETA, Mavi Vatan'da stratejik görevler üstlenmek üzere geliştirildi.
 - Erişim engeli getirilmişti
22 Ekim 2024 - 20:07

Son dakika | Roblox Türkiye için kararını açıkladı! Erişim engeli getirilmişti

Son dakika: Roblox oyun platformu Türkiye için aldığı kararı duyurdu. Çocuklara yönelik cinsel istismar ve terör propagandası gibi sebeplerle erişim engeli getirilen Roblox'un ne zaman açılacağı merak ediliyor. Devlet tarafından getirilen yaptırımın ardından Roblox ilk geri adımı attı. İşte açıklama...
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2024 - 17:49

Yapay zeka rüyası ekonomik bir kabusa dönüşebilir: "Dot-com'dan daha büyük bir tehlike"

Yapay zeka teknolojisi, yatırımcıların büyük ilgisini çekmesine rağmen uzmanlara göre tehlikeli bir balon olabilir. Yapay zeka sistemlerinin geliştirilme ve sürdürülme maliyetleri çok yüksek, ancak ekonomik olarak sürdürülebilir olup olmadığı belirsiz.
 - 'Artık her cihazdan yapılabilecek'
22 Ekim 2024 - 17:35

WhatsApp, yıllardır beklenen özelliği sonunda getiriyor: Kişi ekleme yöntemi yenilendi

WhatsApp, çoklu cihaz desteğini genişleterek artık kullanıcıların telefon haricindeki cihazlardan da kişi ekleyebilmesine olanak tanıyacak bir özelliği test etmeye başladı. Bu yenilik, bilgisayar ve tablet üzerinden WhatsApp rehberini yönetmek isteyen kullanıcılar için büyük bir kolaylık sunacak.
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2024 - 16:54

Tesla'dan sessiz Bitcoin hamlesi: 765 milyon dolarlık transfer kripto dünyasını sarstı

Kripto para dünyası, Tesla tarafından atılan son adımla adeta çalkalanıyor. Elektrikli otomobil şirketi, blockchain analiz firması Arkham Intelligence'ın raporuna göre yaklaşık 765 milyon dolar değerinde Bitcoin transferi gerçekleştirdi. Bu durum piyasada spekülasyonlara neden oldu. Peki Elon Musk'ın amacı ne?
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2024 - 16:35

Ford, elektrikli Mustang Mach-E modelini yeniledi: Fiyatı 4 bin dolar ucuzladı

Ford, 2025 yılı için elektrikli crossover'ı Mustang Mach-E modelini yeniledi. Tasarımda özellikle ön kısımda küçük değişiklikler yapıldı; aydınlatma destekli yenilenmiş ön ızgara, LED farlar ve alt tampon dikkat çekiyor. Aracın başlangıç fiyatında da ciddi bir indirim yapıldı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2024 - 15:14

Türk savunma devleri, SAHA EXPO etkinliğinde buluştu! KIZILELMA'ya büyük ilgi

Türkiye'nin savunma sanayisindeki en önemli etkinliklerinden biri olan SAHA EXPO, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul'da düzenleniyor. 120'den fazla ülkeden 1478 firmanın katıldığı fuarda, Baykar, ASELSAN, Roketsan ve HAVELSAN gibi savunma sanayi devleri en yeni teknolojilerini sergiliyor. Baykar'ın insansız savaş uçağı KIZILELMA büyük ilgi gördü.
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2024 - 14:28

Şarj cihazı kullandığınızda bu hatayı yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz

Prof. Dr. Fırat Kaçar, evlerde yaygınlaşan elektrikli ve elektronik cihazların güvenli kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu. Orijinal batarya ve şarj cihazlarının kullanılmasının patlama ve yangın riskini azalttığını vurgulayan Kaçar, gece cihazları şarjda bırakmamanın en güvenli yöntem olduğunu belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2024 - 12:31

Kredi ile araba alanlara kötü sürpriz: Volkswagen arabalara el koydu, sonra büyük bedel ödedi

Kredi ile araba almak, pek çok vatandaşın kullandığı bir yöntem. Bazı kullanıcılar çektikleri krediyi sorunsuz bir şekilde ödeyebilse de bazıları kimi zaman maddi zorluklar nedeniyle ödemekte güçlük çekebiliyor. Alman devi Volkswagen, krediyle araç alan zor durumdaki müşterilerinin borçlarını ödeyememesi üzerine, araçlarını haber vermeden geri aldı.
 - Yeni ambargo devreye giriyor
22 Ekim 2024 - 12:05

ABD'nin Çin korkusu! Yapay zeka yasağı devreye giriyor

ABD, Çin'e yapılacak yapay zeka, yarı iletkenler, mikroelektronik ve kuantum teknolojilerine yönelik Amerikan yatırımlarını kısıtlayan yeni düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Buna göre ABD'li yatırımcılar, Çin'deki askeri gelişmelere katkıda bulunamayacak.
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2024 - 11:40

Robotaksi etkinliği Elon Musk'un başını büyük derde soktu! Mahkemeye başvuru yapıldı

Elon Musk, Tesla'nın Robotaksi ve Optimus robotlarını tanıttığı "We, Robot" etkinliğinde Blade Runner 2049 filminden esinlenen yapay zeka ile oluşturulmuş görüntüler kullanmakla suçlanıyor. Yapımcı Alcon Entertainment, görüntülerin izinsiz kullanıldığını ve telif hakkı ihlali yapıldığını iddia ederek Musk'ı dava etti.
 - 76 milyar doları kasaya koydular
22 Ekim 2024 - 11:10

Paradan para kazanmak bu olsa gerek! 76 milyar doları kasaya koydular

Nvidia CEO'su Jensen Huang ve Meta CEO'su Mark Zuckerberg, 2024'te servetlerini en çok artıran teknoloji liderleri oldu. Huang'ın serveti 76,5 milyar dolar artarken, Zuckerberg'in serveti 76 milyar dolar yükseldi.
 - Kaldırılacağı tarih belli oldu
22 Ekim 2024 - 10:51

10 yıllık dönem sona eriyor! Google'dan radikal karar: Popüler özellik kaldırılıyor

Teknoloji ve Arama devi Google, bazen yeni özellikler getirirken bazen de mevcut özelliklerini kaldırıyor. Şimdi de kaldırılan işlevlere bir yenisi daha eklendi. İlk olarak 2014 yılında kullanıma sunulan "site içi arama kutusu" 21 Kasım itibarıyla tarihin tozlu raflarında yerini alacak.
Sona Git