Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
5 saat 59 dakika önce

ASELSAN, kara ve deniz sistemleri ile ihracat sözleşmelerine imza attı! Anlaşmanın değeri dudak uçuklattı

ASELSAN, Asya-Pasifik bölgesindeki müşterileriyle stratejik ihracat sözleşmelerine imza attı. Anlaşma kapsamında, kara ve deniz platformları için uzaktan komutalı silah sistemleri, radar, ataletsel navigasyon çözümleri, dost-düşman tanıma sistemleri ve elektronik harp süitleri yer alıyor. İşte anlaşmanın toplam değeri!
Teknoloji - Teknoloji
6 saat 38 dakika önce

Google Chrome, yeni güncelleme ile değişti: 3 önemli özellik geldi

Google'ın internet tarayıcısı Chrome güncellendi. Özellikle, gün içinde birden fazla cihaz (telefon, PC, tablet gibi) arasında geçiş yapan kullanıcılar için önemli bir yenilik geldi. İşte detaylar!
 - Fiyatları ve teslim tarihleri belli oldu
8 saat 34 dakika önce

iPhone 16 serisi Türkiye'de satışa sunuldu: İşte fiyatları ve teslim tarihleri

Apple, merakla beklenen iPhone 16 serisini satışa sundu. Bu yıl bir farklılık olarak, Türkiye yeni iPhone'ların ilk satışa çıktığı ülkeler arasında yer aldı. Daha önce Apple, telefonlarını Türkiye'ye geç getiriyordu ve bu sebeple de eleştiriliyordu. Ancak iPhone 16 serisinin Türkiye'de teslimatlarında can sıkıcı bir durum var! İşte iPhone 16 fiyatları ve özellikleri.
 - Hedefi tam 12'den vurdu!
9 saat 24 dakika önce

TUSAŞ görüntüleri paylaştı: İnsansız savaş uçağımız ANKA III ilk atış testinde hedefi 12'den vurdu

Yerli ve milli insansız savaş uçağı ANKA III, ASELSAN ve ROKETSAN'ın teknolojileriyle donatılarak ilk atış testini başarıyla tamamladı ve hedefi tam isabetle vurdu. TUSAŞ tarafından bu başarı, Türkiye'nin operasyonel gücünü artıran önemli bir adım olarak duyuruldu.
Teknoloji - Teknoloji
10 saat önce

WhatsApp, sohbet teması değiştirme özelliği hazırladı: İlk ekran görüntüleri geldi!

WhatsApp, kullanıcıların sohbet deneyimini kişiselleştirebileceği yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Android beta sürümünde test edilen bu özellikle, kullanıcılar sohbet balonları ve duvar kağıtlarının renklerini çeşitli temalar arasından seçerek özelleştirebilecek. Yeni özellik nasıl çalışacak? İşte detaylar.
 - İşte en çok satılan markalar
10 saat 38 dakika önce

İkinci el telefon satışları yükselişte: En çok satış yapan marka belli oldu

Yeni bir telefon almakta zorlanan birçok kişi için ikinci el telefonlar giderek daha popüler hale geliyor. Artan enflasyon ve döviz kuru dalgalanmaları, sıfır telefon fiyatlarını ulaşılması güç hale getirirken, bütçesini zorlamak istemeyen kullanıcılar ikinci el cihazlara yöneliyor. Bu pazarın büyüklüğünü gösteren bir rapora göre, ikinci el telefon satışları yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7 artış gösterdi. En çok satış yapan marka da belli oldu.
 - Drone saldırılarını bertaraf edecek
11 saat 19 dakika önce

Drone saldırılarına karşı yeni güç: ALKA Enerji Silahı, Çelik Kubbe'ye entegre edilecek

ROKETSAN, gelişen tehditlere karşı savunma teknolojilerini bir adım ileri taşıyarak ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi'ni (YESS) geliştirdi. Bu sistem, drone saldırıları gibi zorlu asimetrik tehditleri bertaraf etmek için tasarlandı ve kritik askeri tesis ve devlet kurumlarını koruma görevini üstleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Eylül 2024 - 20:11

YouTube sinirleri yine altüst edecek! Reklamlar artık duraklatılınca da çıkacak

YouTube, videolar duraklatıldığında ekranda sabit reklamlar göstermeye yönelik yeni bir özelliği devreye alıyor. Yeni reklam uygulaması, YouTube Premium aboneliği olmayan kullanıcılara sunulacak. Videolar durdurulduğunda, reklamlar ekranın üzerinde görünerek kullanıcıya sunulacak.
 - Bayraktar müjdeyi duyurdu!
18 Eylül 2024 - 20:14

Bayraktar müjdeyi duyurdu! Kızılelma PT3 teker kesti

Baykar tarafından özgün olarak geliştirilen yerli ve milli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma PT-3 bir başarıya daha imza attı. Teker kesme testini başarıyla tamamlayan Kızılelma PT-3, geçtiğimiz günlerde Motor Çalıştırma ve Koşu Testleri'ni de başarıyla tamamlamıştı. 
 - Oksijen bulma sorunu çözüldü
18 Eylül 2024 - 17:43

Ay'da yaşam için önemli adım: 'Oksijen bulma sorununu' çözecek sistem başarıyla test edildi

Oksijen üretimi, Ay'da uzun süreli insan varlığı için gerekli olan kaynak bağımsızlığını sağlama yolunda büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Sierra Space, Ay'da yaşamı mümkün kılacak önemli bir adım atarak Ay toprağından (regolit) oksijen üretebilen bir teknoloji geliştirdi. Peki bu nasıl oldu?
 - Yıllar sonra ortaya çıktı
18 Eylül 2024 - 16:47

Yıldızlı Gece tablosunda 'gizli' detay! Sırrı nihayet çözüldü

Van Gogh’un ünlü "Yıldızlı Gece" tablosundaki fırça darbeleri, bilim insanları tarafından atmosferik türbülans hareketleriyle büyük bir benzerlik gösterdiği keşfedildi. Araştırmalar, tablonun Kolmogorov türbülans teorisi ve Batchelor ölçeği ile uyumlu olduğunu ortaya koydu.
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 15:59

iPadOS 18 güncellemesi, bazı iPad'leri çökertti: Apple harekete geçti

Apple, iPadOS 18 güncellemesini M4 iPad Pro'larda yaşanan sorunlar nedeniyle durdurdu. Kullanıcılar, güncelleme sonrası cihazlarının çöktüğünü bildirdi. Sorunun kaynağı ise tam olarak belli değil. Ancak iPad'lerin neden çöktüğüne ilişkin bir tahmin de var.
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 15:35

Snapchat, tasarımını tepeden tırnağa değiştirdi: İşte yeni görünümü

Snapchat, yeni tasarımını duyurdu ve uygulamanın beş ana sekmesini üçe indirerek sadeleştirdi. Yeni arayüzde mesajlaşma, kamera ve içerik keşfi için üç ana sekme yer alıyor. Snap Haritası gibi bazı kısımlar da taşındı. İşte Snapchat'in yeni görünümü...
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 14:29

NASA paylaştı: 250 milyon ışık yılı uzaklıktan gelen korkutucu ses!

NASA, 250 milyon ışık yılı uzaklıktaki Perseus galaksi kümesinin merkezindeki kara delikten yayılan akustik dalgaları insan kulağı tarafından duyulabilir hale getirerek tüyler ürpertici bir ses kaydı yayınladı. 2003 yılında keşfedilen bu dalgalar, orijinal frekanslarından 57 ve 58 oktav yukarıya taşındı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 14:04

İstanbul'da ambulanslar için yapay zeka dönemi: Doğru hastane seçimi otomatik gerçekleşiyor

İstanbul'da sağlık hizmetleri, yapay zeka destekli bir sistemle acil vakalarda hastaların en uygun hastaneye yönlendirilmesiyle daha hızlı ve etkili hale getirildi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yürüttüğü projeyle, 347 ambulans ve 6 bin sağlık personeli sayesinde vakalara müdahale süresi kısalırken, trafikteki zorluklar da aşılmaya çalışılıyor.
 - Elon Musk'ın çığır açacak cihazına onay çıktı
18 Eylül 2024 - 11:53

ABD, Neuralink'in görme kaybını çözen cihazı "Blindsight" için kararını verdi

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Neuralink'in görme engellilere yönelik geliştirdiği "Blindsight" adlı cihaz, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından "çığır açan cihaz" ünvanını aldı. Cihaz, başlangıçta düşük çözünürlükte görme imkanı sağlarken, ileride doğal insan görüşünden daha iyi olma potansiyeline sahip.
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 10:50

EA, FC25 Ultimate Team oyuncuları için yeni sosyal medya uygulamasını duyurdu

EA, gerçek spor dünyasıyla sanal oyun deneyimlerini bir araya getiren yeni bir sosyal uygulamasını duyurdu. Bu uygulama, futbol odaklı başlayarak haberler, skorlar, istatistikler sunacak ve EA Sports FC25 gibi oyunlarla bağlantılı ödüller kazandıracak. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 10:28

Selçuk Bayraktar paylaştı: Türkiye'nin insansız savaş uçağı KIZILELMA'dan yeni görüntüler

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA'nın yeni fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Milli olarak geliştirilen uçağın fotoğrafları kısa sürede büyük ilgi ve beğeni topladı. Peki Bayraktar KIZILELMA özellikleri neler?
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 09:55

OpenAI o1-mini artık ücretsiz: İşte kullanım aşamaları

OpenAI, yeni dil modeli o1-mini'yi duyurdu ve ücretsiz ChatGPT kullanıcılarının erişimine açtı. Özellikle kod üretimi için optimize edilen bu model, karmaşık problemleri hızlı çözme yeteneğiyle dikkat çekiyor. Peki OpenAI o1-mini nasıl ücretsiz kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
18 Eylül 2024 - 09:20

Lotus Theory 1, 1000 beygirlik süper otomobil olarak tanıtıldı: İşte teknik özellikleri

Lotus, yeni elektrikli süper otomobil konsepti Theory 1 ile otomotiv dünyasında büyük heyecan uyandırdı. Tam 1000 beygir gücü ile performans canavarı olduğunu gösteren otomobil, yüzde 85 oranında üretime hazır. İşte Lotus Theory 1 teknik özellikleri!
Sona Git