Tgrt Haber
 - Ücretsiz dönem bitiyor
11 saat 49 dakika önce

Samsung kullanıcılarına kötü haber! İkonik özellik ücretli oluyor, tarih verildi

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, şu ana kadar ücretsiz sunduğu Galaxy AI özelliklerini ücretli yapabilir. Firma, Galaxy S24 ve Z Flip 6 / Z Fold 6 modellerini tanıtırken verdiği bu bilgiyi geçtiğimiz günlerde Galaxy S24 FE modelini duyururken bir kez daha dile getirdi. Peki Galaxy AI ne zaman ücretli olacak?
 - Binlerce şarkıyı kaldırdı! İşte sebebi
12 saat 34 dakika önce

YouTube'dan binlerce şarkı kaldırıldı! Sebebini öğrenen kullanıcılar çıldırdı

Video ve müzik barındırma platformu YouTube, aralarında Britney Spears, Adele ve Kanye West gibi ünlü isimlerin parçalarının da bulunduğu binlerce şarkıyı yayından kaldırdı. Şarkıları dinlemeye çalışan müzik tutkunları, karşılarına çıkan uyarıyı görünce çıldırdı. Peki bu durumun sebebi ne?
 - "Bir şartla geri dönebilir"
14 saat 47 dakika önce

Elon Musk'ın X'i Brezilya'ya geri dönüyor: Ama bir şartla!

Sosyal medya platformu X, uzun süredir Brezilya'da erişime kapalı. Yüksek Mahkemenin sansür taleplerine uymadığı gerekçesiyle yasaklanan şirket, ülkede yeniden faaliyete başlayabilir. Brezilya, bunun için Elon Musk'a bir şart koştu.
 - "Başkan seçilirsem..."
15 saat 44 dakika önce

Donald Trump, Google'a gözdağı verdi: "Başkan seçilirsem affetmeyeceğim"

Donald Trump, Google'ı arama sonuçlarını manipüle ederek kendisine karşı olumsuz, rakibi Kamala Harris'e karşı olumlu içerikleri öne çıkarmakla suçladı ve başkan seçilirse Adalet Bakanlığı'na soruşturma talimatı vereceğini söyledi. Konuyla alakalı Google'dan jet hızıyla açıklama geldi.
Teknoloji - Teknoloji
16 saat 32 dakika önce

Bir dev daha sahneyi terk ediyor! HMD Global'den 'Nokia telefon' kararı

Geçtiğimiz yıllarda LG, mobil sektöre resmen havlu atmıştı. Şimdi "Sıra Nokia'da mı?" diye düşündürten bir gelişme yaşandı. HMD Global, bazı ülkelerdeki web sitelerinden Nokia telefonları kaldırdı. Peki bu kararın sebebi ne? Nokia piyasadan çekiliyor mu?
 - Türkiye listeyi altüst etti
16 saat 46 dakika önce

Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti

Küresel çapta 3. Dünya Savaşı söylentiler ve bölgesel çatışmalar birçok ülkeyi savunma sanayi alanında harekete geçirdi. ABD, Çin, Türkiye gibi ülkeler SİHA üretiminde lider konumunda. Türkiye de son dönemlerde ürettiği insansız askeri teknolojilerle birçok ülkeyle masaya oturdu. Uzmanlar güç ve denge durumu bakımından SİHA'ların özelliklerini inceledi. Dünyanın en korkunç ve kabiliyetli SİHA'larını araştırdı. İşte dünyanın en korkunç SİHA'ları...
Teknoloji - Teknoloji
17 saat 17 dakika önce

Altın kaplama Huawei Mate XT için servet ödeyeceksiniz! Sadece 88 adet üretildi

Caviar, Huawei Mate XT Ultimate modelini 24 ayar altın kaplama ve ejderha temalı tasarımlarla yeniden yorumladı. Sadece 88 adet üretilecek olan özel Huawei Mate XT, fiyat konusunda da aklın sınırlarını zorluyor. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 17:41

iPhone fabrikasında yangın çıktı, üretim durdu! İşte son durumu

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde bulunan "Tata Electronics" adlı iPhone bileşen üretim tesisinde çıkan büyük yangın, üretimin durmasına ve operasyonlarda ciddi aksamalara neden oldu. Tüm çalışanlar güvenli bir şekilde tahliye edilirken, fabrikanın son durumuna ilişkin bilgi paylaşıldı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 16:54

Dijital içeriklere yeni düzenleme geliyor: "Satın Al" butonu kalkacak!

ABD'de Kaliforniya eyaleti, dijital içerik satışlarında tüketici haklarını korumak amacıyla yeni bir yasa (AB 2426) hazırladı. Bu yasayla, dijital mağazalar müşterilere sadece bir lisans sattıklarını ve bu lisansın geri alınabileceğini açıkça belirtmek zorunda olacak. "Satın al" butonunun kullanılması yasaklanacak.
 - Konsolun doğuşundaki dramayı anlattı
28 Eylül 2024 - 15:59

PlayStation'ın 'babasından' yıllar sonra gelen itiraf: İlk yıllarda yaşadığı zorlukları anlattı

"PlayStation’ın babası" olarak bilinen Ken Kutaragi, Tokyo Game Show 2024'te yaptığı konuşmada, PlayStation projesinin ilk yıllarındaki zorlukları anlattı. Projenin başarılı olacağına o dönemde kimseyi inandıramadıklarını belirten Kutaragi, Sony'ye dair çarpıcı bir itirafta da bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 15:25

Mark Zuckerberg'in Wi-Fi şifresi sızdı: Takıntısı ifşa oldu!

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Orion akıllı gözlük, yeni yapay zeka özellikleri ve sanal gerçeklik başlığı gibi ürünlerini tanıttığı Meta Connect etkinliğini düzenledi. Bu etkinlikte Mark Zuckerberg'in Wi-Fi şifresi ortaya çıktı, küçük ama garip bir takıntısı ifşa oldu.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 14:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Siber güvenlikte dev hamle! Türkiye, dijital düşmanlara karşı siper alıyor

Türkiye, siber güvenlikte yeni bir döneme girerek Cumhurbaşkanlığı bünyesinde "Uzay ve Siber Güvenlik Başkanlığı" kurmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kurulacak bu başkanlık, kamu kurumlarının siber güvenliğini sağlamak, dış kaynaklı saldırılara karşı önlem almak ve uzay sistemlerini korumakla görevli olacak.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 13:56

Samsung ve LG hakkında şok iddia: Evde dinlenirken gözetleniyor olabilirsiniz!

İşten eve geldikten sonra yorgun argın ayaklarınızı koltuğa uzatıp izleyecek bir şeyler aradığınız televizyonunuzun, gizlice ekran görüntüsü alarak sizi izlediğini ve kişisel verilerinizi tehlikeye attığını biliyor muydunuz? Samsung ve LG'nin bazı TV'lerinde ortaya çıkan bu iddia, gündeme bomba gibi düştü.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 13:45

TEKNOFEST Adana için geri sayım başladı!

2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleşecek olan bu büyük teknoloji şölenine sadece günler kaldı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 11:43

ChatGPT kullanım ücretine zam geliyor: 5 yılda dudak uçuklatan seviyeye ulaşacak

OpenAI, ChatGPT aylık abonelik ücretini kademeli olarak artırmayı planlıyor. Şu an 20 dolar olan ChatGPT Plus fiyatı, yakında 22 dolara yükselecek. Şirket, yüksek maliyetlerini karşılamak ve yatırımcı çekmek için bu adımı atarken, kar amacı güden bir modele geçiş yapmayı da değerlendiriyor. 5 yıl içinde ise fiyatlar, aklın sınırlarını zorlayan seviyeye ulaşacak.
 - Telefonlar artık böyle şarj olacak
28 Eylül 2024 - 10:58

Şarj çabuk bitiyor sorunu tarih oluyor! Telefonu güneş enerjisi ile şarj eden şeffaf cam üretildi

UNIST'teki araştırmacılar, akıllı telefon ekranlarına entegre edilebilecek şeffaf güneş hücreleri geliştirdi. "Şarj çabuk bitiyor" sorununa son verme potansiyeli taşıyan bu teknoloji sayesinde, telefonlar estetikten ödün vermeden güneş enerjisiyle şarj edilebilecek. İşte detaylar.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 10:19

Babalarla ilgili bilimsel araştırma: Hepsi, çocuklarını aynı yöntemle tanıyor

Almanya'daki bilim insanları, babaların çocukları ile duygusal ve biyolojik bağlarına dair ilginç bir keşif yaptı. Araştırmaya göre babalar, çocuklarını ne kıyafetinden, ne sesinden ne de yüzünden; sadece bir yöntemle tanıyabiliyor.
 - İki popüler uygulamaya girdi
28 Eylül 2024 - 09:27

Dünyayı sarsan yeni Android virüsü: Telefondan silinmesi gereken 2 uygulama açıklandı

Kaspersky, popüler mobil uygulamaların değiştirilmiş sürümleri aracılığıyla yayılan Necro Truva Atı'nın, özellikle Rusya, Brezilya, Vietnam, Ekvador ve Meksika'daki kullanıcıları hedef aldığını tespit etti. Özellikle iki uygulamayı etkileyen bu zararlı yazılım, cihazlara ek bileşenler indirerek siber saldırganlara çeşitli kötü amaçlı işlemleri gerçekleştirme imkanı sağlıyor.
 - Güvenlik açığı bulan hackera bu ödülü verdi
27 Eylül 2024 - 17:33

NASA'yı ikinci kez hackledi: Ödül beklerken aldığı cevap şaşırttı!

Bir hacker, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) sistemlerinde kritik güvenlik açıkları keşfettiğini duyurdu ve bu açıkları kurumla paylaştı. NASA'nın cevabı ise tartışma konusu oldu. İşte detaylar!
 - Astronotları kurtarmak için bakın ne yaptı
27 Eylül 2024 - 16:44

NASA, uzayda mahsur kalan astronotları kurtarmak için 2 astronotunu feda etti! Crew-9 görevi başlıyor

SpaceX, NASA'nın Ticari Mürettebat Programı kapsamında Crew-9 görevini başlatacak. Falcon 9 roketiyle Nick Hague ve Aleksandr Gorbunov, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 5 aylık bir göreve çıkacak. NASA, aylardır uzayda mahsur kalan Suni Williams ve Barry Wilmore'un Dünya'ya dönüşünü sağlamak için 2 astronotunu feda etti.
Sona Git