Tgrt Haber
 - Astronotları kurtarmak için bakın ne yaptı
19 saat 45 dakika önce

NASA, uzayda mahsur kalan astronotları kurtarmak için 2 astronotunu feda etti! Crew-9 görevi başlıyor

SpaceX, NASA'nın Ticari Mürettebat Programı kapsamında Crew-9 görevini başlatacak. Falcon 9 roketiyle Nick Hague ve Aleksandr Gorbunov, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 5 aylık bir göreve çıkacak. NASA, aylardır uzayda mahsur kalan Suni Williams ve Barry Wilmore'un Dünya'ya dönüşünü sağlamak için 2 astronotunu feda etti.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 37 dakika önce

Yapay zekaya işini ilk kaptıran Tom'du: Günümüze ışık tutan çizgi film sahnesi viral oldu!

Tom ve Jerry çizgi filminden bir sahne, günümüzün yapay zekâ ve otomasyon tartışmalarına ışık tutuyor. Videoda, Tom’un sahibi, fare avlama işini devralacak bir robot kedi alarak Tom'u işsiz bırakıyor. Bu durum, 60 yıl önce yayınlanmış bir çizgi filmde bile yapay zekânın iş dünyasına etkilerinin öngörüldüğüne dair önemli bir mesaj olarak yorumlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 saat 23 dakika önce

Elektrikli araç Viceroy Seaglider, suyun üzerinde uçarak seyahat etmeyi sağlıyor

Viceroy Seaglider, hem deniz yüzeyinde hem de havada hareket edebilen, tamamen elektrikle çalışan yenilikçi bir ulaşım aracı olarak otobüs ve uçak gibi geleneksel araçların yerini alacak. Kısaca "uçak ve tekne karışımı bir araç" olarak nitelendiren Seaglider, tek bir şarjla 290 km menzile sahip.
 - Elektrikli araçların şarj sorunu bitiyor
22 saat 32 dakika önce

Elektrikli araçların şarj sorununa Türk çözümü: Şarjsepeti, 'sürpriz elektrik faturalarından' kurtarıyor

Bursa'da ULUTEK Teknopark'ta geliştirilen "Şarjsepeti" uygulaması, elektrikli araç sahiplerine en ekonomik şekilde şarj imkanı sunmak için yapay zeka destekli fiyat karşılaştırması ve maliyet hesaplaması yapıyor. Uygulama, acil durumlarda en yakın istasyona yönlendirme ve şarj maliyetlerindeki değişimlere dair bildirimler gibi akıllı çözümler sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2024 - 12:05

Apple'dan acil güncelleme: Kritik hataları düzelten iOS 18.0.1 geliyor

Apple iOS 18'yi yayınladı ancak güncelleme, bazı iPhone ve iPad kullanıcılarına sorunlar yaşatmıştı. M4 iPad Pro'nun çökmesi, dokunmatik ekran sorunları gibi problemler kullanıcıları canlarından bezdirdi. Eleştirilere kulak veren Apple, iOS 18.0.1 güncellemesi ile toparlamaya çalışacak.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2024 - 11:37

Çıktığı gibi batmıştı! "Dolandırıcı oyun" yapımcısı geri dönüyor: 15 bin dolar destek istedi

The Day Before oyunu, çıkışı sonrası eleştirilere maruz kaldı ve kısa süre içinde satıştan kaldırıldı. Tartışmalı projenin arkasındaki şirket Fntastic, hatalarını kabul ederek oyunculardan özür diledi ve yeni projeleri Escape Factory için Kickstarter kampanyası başlattı. Ancak oyuncular, şirkete güvenmiyor.
 - 'Mesajı unuttum' bahanesine son
27 Eylül 2024 - 10:53

'Mesaj taslağı' özelliği ile WhatsApp'ta yazdığınız mesajlar yarım kalmayacak

WhatsApp, yeni "mesaj taslağı" özelliğiyle kullanıcıların tamamlanmamış mesajlarını hatırlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Bu özellikle sohbetlerde yarım kalan mesajlar, ana ekrandaki taslak etiketiyle kolayca fark edilebilecek.
 - Türkiye fiyatı ne kadar olacak?
27 Eylül 2024 - 10:06

Galaxy S24 FE Türkiye fiyatı hesaplandı: İşte vergiler dahil beklenen rakamlar

Samsung, Galaxy S24 FE modelini büyük ekran, güçlü Exynos 2400e işlemcisi ve 7 yıl güncelleme garantisiyle tanıttı. Peki Galaxy S24 FE Türkiye fiyatı ne kadar?
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2024 - 09:22

Menzil sorununu hafifleten teknoloji: Dünyanın en hızlı şarj olan elektrikli araç bataryası tanıtıldı

General Motors'un Çin'deki ortak girişimi SAIC-GM ve pil üreticisi CATL, 10 dakikada tam şarj olabilen, lityum demir fosfat (LFP) kimyasına dayalı "6C ultra hızlı şarj" teknolojisine sahip bir batarya geliştirdi. Bu batarya, GM'nin Ultium platformunda kullanılacak ve elektrikli araçların menzil endişesini büyük ölçüde azaltacak.
 - PlayStation 5 Pro neden pahalı?
26 Eylül 2024 - 17:52

Sony, PlayStation 5 Pro fiyatını savundu: "Bu farkı ancak deneyerek görebilirsiniz"

Sony, PlayStation 5 Pro fiyatı hakkında ilk kez konuştu. 700 dolarlık fiyatı eleştirenlere cevap veren PlayStation yöneticisi Toshi Aoki, bu kadar yüksek fiyatın sadece grafik değil, genel oyun deneyimindeki iyileştirmelerden kaynaklandığını belirtti. Aoki'ye göre PS5 Pro ile PS5 arasındaki farkı anlamak için, yeni konsolu deneyimlemek gerekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2024 - 17:17

Meta AI'a ünlülerin sesleri eklendi: Hollywood yıldızlarıyla konuşabileceksiniz

Meta, yeni güncellemesiyle yapay zeka sohbet botu Meta AI'a Hollywood yıldızlarının seslerini ekledi. Kullanıcılar artık Messenger, Instagram, WhatsApp ve Facebook'ta Awkwafina, Judi Dench, John Cena, Keegan-Michael Key ve Kristen Bell gibi ünlülerin sesleriyle etkileşim kurabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2024 - 17:17

ASELSAN'a İstanbul'da yoğun ilgi! KAAN'da kullanılacak kask dikkat çekti

Türk savunma sanayisinin dev firmalarından ASELSAN, İstanbul AirShow'da ziyaretçiyle buluştu. Milli muharip uçak KAAN'da kullanılacak kask yoğun ilgi gördü.
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2024 - 16:34

Xiaomi'nin yeni canavarları sahneye çıktı: İşte Xiaomi 14T ve 14T Pro özellikleri ve Türkiye fiyatları

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Berlin'de yeni telefonları Xiaomi 14T ile 14T Pro modellerini tanıttı. Her iki model de performansını MediaTek Dimensity işlemcilerden alırken, ekran boyutları ve batarya kapasiteleri aynı kalıyor. En büyük fark ise kameralarda. İşte Xiaomi 14T serisinin özellikleri ve fiyatları!
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2024 - 16:25

Türk İHA'ları 3 kıtaya yayılıyor! AZAT dev fuarda damga vurdu

Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayii (ADEX) Fuarı'nda Türk savunma sanayisinin en önemli projeleri yer aldı. Uluslararası pazarda iyi bir ihracat potansiyeli gösteren Türk İHA'ları gelişimini sürdürerek yeni versiyonlarıyla dikkat çekiyor. FPV kamikaze dron AZAT da Azerbaycan'da ilgiyle karşılandı. Robit Teknoloji İş Geliştirme Direktörü İbrahim Yiğit Özboyacı AZAT ile ilgili konuştu.
 - 30 yıl kaldı! Artık geri dönüş yok
26 Eylül 2024 - 15:45

NASA, 30 yıl sonraki tehlike için uyardı: Artık geri dönüşü yok!

NASA, Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkeleri Tuvalu, Kiribati ve Fiji'de önümüzdeki 30 yıl içinde deniz seviyesinin geri dönüşü olmayan bir şekilde yükseleceği uyarısında bulundu. Analizlere göre, sera gazı emisyonları değişse bile bu yükselişi önlemek artık mümkün değil. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e göre bu durumun sorumlusu insanlar!
 - En çok arızalanan arabalar belli oldu
26 Eylül 2024 - 15:42

En çok arıza yapan arabalar belli oldu! Bu otomobilleri alanlar sanayiden çıkamıyor

ABD'li tüketici kuruluşu Consumer Reports, en çok arıza çıkaran otomobil markaları araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Tüketicilerin bir yılda yaşadıkları sorunların rapor edilmesiyle yapılan çalışma ile en fazla arızalanan arabalar belli oldu. İşte dev markaların yer aldığı o liste...
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2024 - 14:47

Assassin's Creed Shadows'un neden ertelendiği ortaya çıktı! Seride köklü değişiklik

Assassin's Creed hayranlarını üzecek bir gelişme yaşandı. Serinin çift ana karakterli yeni oyunu Assassin's Creed: Shadows çıkış tarihi ertelendi. Ubisoft, oyunu geliştirmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirterek Shadows'u bu yıl yayınlamayacağını açıkladı. Ayrıca oyunda önemli bir değişiklik de yapılacak. İşte detaylar!
 - iPhone 16 tutmadı mı?
26 Eylül 2024 - 13:56

iPhone 16, Apple'ı hayal kırıklığına uğrattı! Son 5 yılın en kötü dönemi!

ABD merkezli uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, iPhone 16 serisin teslimat sürelerini araştırdı. Elde edilen verileri önceki modellerle karşılaştıran şirket, Apple'ın yeni telefonuna yönelik tüketici talebinin son 5 yılın en düşük seviyesinde olduğunu ortaya koydu.
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2024 - 11:51

X, Elon Musk'ın devralmasından sonra bir ilke imza attı! 2 yıldır bekleniyordu

Sosyal medya platformu X (Twitter), 2022 yılında Elon Musk tarafından satın aldıktan sonra dönüşüm geçirdi. İsmi, logosu ve tasarımı değişen şirket, Musk döneminde ilk kez şeffaflık raporunu yayınladı. Raporda, platformun kaldırdığı içeriklerle alakalı dikkat çekici detaylar var.
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2024 - 10:53

Disney+'ta hesap paylaşımı bitti: Ekstra üye fiyatlandırması hakkında bilinmesi gerekenler

Disney+, şifre paylaşımını engelleyerek kullanıcıların yalnızca haneleri dışındaki kişiler için "ekstra üye" özelliğini devreye soktu. Bu özellik için ayrı bir ücret talep ediliyor. Ekstra üye, sadece bir profil oluşturulmasına izin veriyor ve bu profil üzerinden yalnızca bir cihazda içerik izlenebiliyor. İşte detaylar!
Sona Git