Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
4 saat 13 dakika önce

TUSAŞ Genel Müdürü müjdeyi verdi! 2025'te KAAN göklerde

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Türkiye'nin önemli savunma projesi Milli Muharip Uçak 'KAAN' hakkında açıklamalarda bulundu. KAAN'ın ilk teslimatının 2028 yılında gerçekleşeceğini söyleyen Demiroğlu, "2025 yılı sonunda iki tane KAAN'ımız havalanmış olacak" dedi.
 - Adana'da TEKNOFEST heyecanı başladı
4 saat 46 dakika önce

Adana'da TEKNOFEST heyecanı başladı! Selçuk Bayraktar duyurdu: ' Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık'

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilen “TEKNOFEST 2024”ün açılış töreninde konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST 2024'te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarına başvurdu. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık.' dedi.
 - Türkiye'de yok satacak
5 saat 24 dakika önce

Uygun fiyatlı Skoda Elroq tanıtıldı: Yüzde 10 ÖTV avantajıyla satın alınabilecek!

Çekyalı otomobil üreticisi Skoda, elektrikli Elroq modelini tanıttı. Dört farklı varyantı bulunan araç, yüzde 10 ÖTV dilimine girecek. Tanıtımı yapılan Skoda Elroq, hem dünyada hem Türkiye'de şimdiden büyük ilgi gördü. İşte modelin özellikleri ve fiyatı!
Teknoloji - Teknoloji
6 saat 2 dakika önce

NVIDIA ve AMD ekran kartı rekabetinin galibi! Steam, oyuncuların tercihini açıkladı

NVIDIA ve AMD, ekran kartı pazarında çetin bir rekabet içerisinde. Her iki şirketin de hatırı sayılır bir müşteri kitlesi olsa da oyuncuların tercihi büyük ölçüde bir isimden yana. Oyun dağıtım platformu Steam, kullanıcılarının en çok tercih ettiği donanım ve yazılım istatistiklerini paylaşarak, bu rekabette hangi şirketin önde olduğunu ortaya koydu.
Teknoloji - Teknoloji
6 saat 46 dakika önce

TEKNOFEST Adana, kapılarını açtı: Teknoloji ve havacılık dolu heyecan başladı

TEKNOFEST Adana, kapılarını açarak teknoloji ve havacılık tutkunlarını bir araya getiriyor. Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, Bayraktar Akıncı ve daha birçok hava aracıyla gerçekleşecek gösterilerin yanı sıra 50 yarışmada 1 milyondan fazla yarışmacı projeleriyle kıyasıya mücadele edecek. 4 gün sürecek etkinlikte toplam 31 milyon TL ödül dağıtılacak ve çeşitli simülasyon deneyimleri, bilim atölyeleri ve gösteriler ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak
Teknoloji - Teknoloji
7 saat 29 dakika önce

WhatsApp'ta görüntülü arama yapanlar dikkat! Yeni özellik yayınlandı

WhatsApp, görüntülü arama özelliğini kullananlar için önemli yeni özellikler getirdi. Görüntülü aramalara filtreler, sanal arka planlar ve görüntü iyileştirme seçenekleri ekleyen yeni bir güncelleme yayınladı. İşte detaylar!
 - Türk bilim insanlarından yeni keşif!
8 saat 2 dakika önce

Bilim dünyası bunu konuşuyor: Türk bilim insanlarından Antarktika'da yeni bir canlı türü keşfi!

Türk bilim insanları, Batı Antarktika'da buz tabakasıyla kaplı alanda yeni bir eklembacaklı türü olan "Harpacticus tae" isimli bir Kopepod keşfetti. Türkiye'nin dört bir yanından katılan araştırmacılar, 6. Türk Antarktik Seferi kapsamında Cumhurbaşkanlığı ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü'nün desteğiyle bu önemli keşfi gerçekleştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 32 dakika önce

80 bin yıl sonra ilk! Kuyruklu yıldız, Türkiye ve ISS'ten görüntülendi

NASA astronotu Matthew Dominick, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) "C/2023 A3" (Tsuchinshan-ATLAS) kuyruklu yıldızının videosunu çekti. 80 bin yılda bir görülen bu kuyruklu yıldız, kısa süre önce Türkiye'den de gözlemlenmişti. Ancak yıldız, ekim ayında büyük bir tehlikeyle karşılaşacak.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 16:47

ABD'yi vuran Helene Kasırgası'nda iPhone'lar devreye girdi: Binlerce canı kurtardı

ABD'yi vuran Helene Kasırgası'nın yıkıcı etkisiyle birçok bölgede elektrik ve hücresel hizmetler kesintiye uğradı. Apple'ın iOS 18 ile sunduğu uydu üzerinden mesajlaşma özelliği hayatta kalanlar için merhem oldu. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 16:09

Epic Games, Samsung'u mahkemeye verdi! Hedefte 'Otomatik Engelleyici' özelliği var

Epic Games, Samsung'un yeni cihazlarında varsayılan olarak etkinleştirilen "Otomatik Engelleyici" özelliğinin kullanıcıların Epic Games Store’u yüklemesini zorlaştırdığı iddiasıyla, Google ve Samsung'a karşı yeni bir dava açtı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 14:52

TEKNOFEST Adana için geri sayım başladı! ANKA-3'ten Bayraktar TB3'e, festivalde sergilenecek ürünler

TEKNOFEST Havacılık, Teknoloji ve Uzay Festivali, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Havalimanı’nda düzenlenecek. 128 kurumun katılacağı festivalde, ANKA-3 ve Bayraktar TB3 gibi insansız hava araçları ilk uçuşlarını yapacak. ASELSAN, milli teknolojilerini sergilerken, çeşitli akrobasi gösterileri, simülasyonlar ve bilimsel atölyeler de ziyaretçilere sunulacak.
 - Sonunda bunu da yaptı!
01 Ekim 2024 - 14:08

Yapay zeka 'Bilmiyorum' diyemiyor! Akılalmaz detaylar ortaya çıktı

Valencia Politeknik Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, yapay zeka sohbet robotlarının, bilmedikleri konularda bile kendinden emin cevaplar vererek kullanıcıları yanılttığını ortaya koydu. Gelişmiş modellerin daha sık hata yaptığını belirten araştırmacılar, bu sorunun önüne geçmek için ne yapılması gerektiğini de anlattı.
 - Adını altın harflerle yazdıracak
01 Ekim 2024 - 13:14

Türkiye'nin yeni vurucu gücü! MARLIN savunmada adını altın harflerle yazdıracak

Türkiye, savunma sanayisindeki yerli ve milli atılımlarına devam ediyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLIN (ASUW) insansız deniz araçlarından KUZGUN (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışını sosyal medya hesabından paylaştı. Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki başarılarına vurgu yapan Görgün, "Türkiye’nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 12:05

Bu sefer Google kopyaladı! Yıllardır iPhone'da olan özellik Android telefonlara geliyor

Apple, iPhone'lara eklediği özelliklerin Android cihazlarda zaten var olması sebebiyle "kopyacı" olarak itham ediliyor. Bu sefer Google, iPhone'dan özellik kopyaladı. Android cihazların çağrı ekranı, çok yakında iPhone'larınkine benzeyecek.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 11:35

YouTube, SESAC ile anlaştı! Kaldırılan şarkılar geri dönüyor

YouTube ve SESAC arasındaki lisans anlaşmazlığı nedeniyle kaldırılan Adele, Britney Spears ve birçok ünlü sanatçının şarkıları, iki şirketin yeniden anlaşmaya varmasıyla geri dönüyor. YouTube, engellenmiş içeriklerin ne zaman erişime açılacağını, yaptığı açıklamayla duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 10:59

Engelli bireylerin hayatını değiştirecek! Gözlerle kontrol edilen tekerlekli sandalye geliştirildi

Trakya Üniversitesi'nden Tekno-Trakya ekibi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak göz hareketleriyle kontrol edilebilen bir tekerlekli sandalye geliştirdi. Kişiye özel tasarlanan kask ve sensörler sayesinde, fiziksel temasa ihtiyaç duymadan tekerlekli sandalye yönlendirilebiliyor.
 - Yeni sürüm, Türk tatlısıyla anılacak
01 Ekim 2024 - 10:08

Android 16'nın ismi için büyük sürpriz! Türk tatlısını tercih ettiler

Google'ın yeni işletim sistemi Android 15 daha tüm cihazlara gelmeden, Android 16 sürümünün tatlı ismi belli oldu. Ortaya çıkan bulgulara göre, bu sürümde Türk mutfağının efsane tatlılarından biri kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 09:19

Çalınan Ferrari, akla hayale gelmeyecek bir yöntemle bulundu

ABD'nin Connecticut eyaletinde bir araba hırsızı, 20 milyon değerindeki Ferrari otomobili çaldı. Ancak, cebinden beş kuruş çıkmadan lüks bir araba sahibi olduğunu düşünen hırsızın belki de aklının ucundan bile geçmeyen bir şey başına geldi. Küçük bir AirPods kulaklık, yakayı ele vermesine sebep oldu.
 - Konsollar bibloya dönüştü
01 Ekim 2024 - 09:18

PlayStation küresel çapta çöktü! Konsollar bibloya dönüştü

Sony'nin PlayStation Network (PSN) hizmeti, küresel çapta çöküntüye uğradı. Neredeyse 1 güne ulaşan bekleyişin ardından Sony'nin sessizliği, kullanıcıların öfkelenmesine neden oldu. PlayStation konsollarının hiçbirine erişim sağlanamıyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Eylül 2024 - 11:54

Türkiye'nin ilk vurucu İHA'sı KARGU zırh delici harp başlığı ile hedefi yerle bir etti

Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından STM erörle mücadele etkin kullanılan vurucu İHA'sını test etti. Türkiye'nin ilk milli vurucu İHA'sı 'STM KARGU'ya mühimmat başlığı entegre edildi. STM KARGU zırh delici harp başlığı ile hedefi tam isabetle vurdu.
Sona Git