Tgrt Haber

14. nesil Intel Core işlemcilerin tanıtım tarihi belli oldu: Teknik detaylar da ortaya çıktı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Videocardz
09 Temmuz 2023 12:37 - Güncelleme : 09 Temmuz 2023 12:38
14. nesil Intel Core işlemcilerin tanıtım tarihi belli oldu: Teknik detaylar da ortaya çıktı

Intel’in yeni nesil işlemcileri için tarih nihayet netlik kazandı. Intel, 14. nesil işlemcilerini geçtiğimiz yıl ile aynı dönemde tanıtacak.

Çip üreticisi Intel’in, yeni nesil yonga setlerini piyasaya süreceği tarih sağlam kaynaklar tarafından paylaşıldı. Şirketin yol haritasına bakarak tahminde bulunan kaynaklar, beklenen tarihin çok yakında olduğunu işaret etti.

Çinli kaynak Enthusiastic Citizen (ECSM), 14. nesil Intel​ Core işlemcilerin piyasaya sürülmesinin zamanlamasıyla ilgili ayrıntıları paylaştı. İşte yeni nesil Intel işlemcilerin tanıtılacağı tarih.

INTEL YENİ İŞLEMCİLERİ İÇİN GERİ SAYIMA GEÇTİ

Enthusiastic Citizen’in aktardığına göre 14. Nesil Intel Core işlemciler, Ekim​ ayında, 42. haftada çıkış yapacak. Yani bu, yol haritasına göre 17 Ekim'den 23 Ekim'e kadar olan tarihi işaret ediyor.

14. nesil Intel Core işlemcilerin tanıtım tarihi belli oldu: Teknik detaylar da ortaya çıktı

Lansman geleneksel olarak ikiye ayrılacak: Ekim ayında, K endeksi ile işaretlenmiş en iyi sürümler piyasaya sürülecek ve daha basit ve daha ucuz modeller 2024'ün başlarında (muhtemelen CES'te) piyasaya çıkacak. Dolayısıyla Intel, 13. nesil Intel Core işlemcilerin piyasaya sürülmesinin zamanlamasını ve aşamalarını pratik olarak yeniden tekrarlamış olacak.

ECSM’ye göre Intel'in yeni nesil masaüstü işlemcileri Arrow Lake; yeni bir soket (muhtemelen LGA1851) ile büyük bir mimari yükseltme alacak. Bu CPU'lar için; Z890, B860 ve H810 yonga setleri piyasaya sürülecek.

Bunun yanı sıra yeni CPU’ların, LGA1700 işlemci soketine sahip mevcut anakartlarla uyumlu olacağı da bilgiler arasında.

Kaynak: Videocardz
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: Videocardz
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...