Tgrt Haber

2 ayda 100 milyon kullanıcıyı geçen ChatGPT'nin ilk yıl dönümü kutlanıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Kasım 2023 15:05 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 15:08
2 ayda 100 milyon kullanıcıyı geçen ChatGPT'nin ilk yıl dönümü kutlanıyor

Piyasaya çıkışı itibariyle ses getiren yapay zeka ChatGPT'nin, ilk yıl dönümü kutlanıyor. Sohbet robotu iki aylık kısa bir sürede 100 milyon kullanıcı sayısını aşmayı başarmıştı.

Yapay zekasohbet robotu​ ile çığır açan OpenAI​, ChatGPT​ ile devrim yaptı. Teknoloji sektörüne yön veren bu model giderek gelişirken, bu hafta birinci yıl dönümü de kutlanıyor.

OpenAI tarafından geliştirilen ve komut üzerine metin, şiir hatta bilgisayar kodu yazabilen bir sohbet robotu olan ChatGPT, 30 Kasım 2022'de piyasaya sürülmesinin ardından bu özel günü kutluyor. 

CHATGPT, TAM 1 YIL ÖNCE PİYASAYA ÇIKTI

Piyasaya sürülmesinden yalnızca 2 ay sonra 100 milyon kullanıcıyı aşarak en hızlı büyüyen uygulamalardan biri haline gelen ChatGPT, birçok başka uygulamaya da ilham verdi.

ChatGPT'nin ardından, Google'ın ana kuruluşu Alphabet, "Bard" ismini verdiği yeni teknolojisini tanıtırken X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI ise "Grok" adlı yeni yapay zeka modelini duyurdu.

Zaman geçtikçe daha da geliştirilen robotun GPT-4 sürümü 14 Mart'ta devreye alındı. Önceki sürümde sadece yazı odaklı çalışan robot, görselleri de yorumlayabilecek şekilde geliştirildi ve bunun yanı sıra yeni sürümde robotun verdiği cevapların doğruluk oranı arttı.

OpenAI'den eylülde yapılan açıklamada ise ChatGPT'de yeni ses ve görüntü yeteneklerinin kullanıma sunulmaya başlanacağı bildirildi.

Yeni özellikler sayesinde kullanıcıların sesli görüşmelere katılabileceği ve sohbet robotundan sesli yanıt alabileceği belirtilirken ayrıca ChatGPT ile görüntülerin paylaşılabileceğinin de altı çizildi.

Öte yandan aynı tarihlerde, uygulamanın internetten yeni bilgiler edinerek kendini güncelleyebileceği ve artık 2021 öncesi verilere bağlı kalmayacağı duyuruldu.

Yeni ve daha güçlü "GPT-4 Turbo" yapay zeka modeli 6 Kasım'da duyurulurken eski sürümlerde 3 bin kelimeye kadar girdi kabul edildiği ancak GPT-4 Turbo'nun, 300 sayfaya kadar uzunluktaki girdiyi alabileceği aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...