Tgrt Haber

Yerli ve milli uydu 'İMECE'nin fırlatılması ertelendi: İşte nedeni!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
14 Nisan 2023 09:50 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 11:04

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu İMECE'nin bugün SpaceX'e ait roketle fırlatılması beklenirken, hava muhalefeti nedeniyle uydunun fırlatılması üçüncü kez ertelenmiş oldu.

TÜBİTAK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından fonlanan; müşteri kurumu Savunma Sanayii Başkanlığı, son kullanıcısı Hava Kuvvetleri Komutanlığı olan, TÜBİTAK UZAY​ tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE’nin bugün uzaya fırlatılması planlanıyordu. Türkiye​ saati ile 09.48'de ABD'de bulunan Vandenberg Üssü'nden uzaya fırlatılması öngörülen İMECE​'nin fırlatılışı hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

YARIN YENİDEN DENENECEK!

İMECE uydusunu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firması, fırlatmayı 27 saniye kala hava koşulları nedeniyle ertelediğini bildirdi. SpaceX'den yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle fırlatma operasyonu için Türkiye saati ile yarın 09.47'nin hedeflendiği belirtildi. Fırlatma tarihi ile ilgili gelişmeler olduğunda yeniden bilgi paylaşacağı duyuruldu.

GÖREV ÖMRÜ 5 YIL...

680 kilometre irtifada güneşe eş zamanlı yörüngede konumlanacak İMECE, tasarım görev ömrü olan 5 yıl boyunca, hedef teşhis, tespit, doğal afet, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda ülkeye hizmet verecek. Uydu​, dünyanın her yerinden görüntü elde edebilecek.

Haziran 2022'den itibaren ısıl vakum, titreşim, akustik ve elektromanyetik uyumluluk testlerini başarıyla geçen İMECE uydusu, şubatta fırlatma üssünün bulunduğu ABD'ye gönderilmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman14 Nisan 2023 10:23

Artık kendi fırlatma sistemimizi yapma zamanı geldi, bunlar bilerek erteliyor gibi...

Sonraki Haber Yükleniyor...