Tgrt Haber

2022'de en çok satan telefonlar belli oldu: Zirve değişmedi, işte en popüler 10 model!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Counterpoint
07 Mart 2023 14:40 - Güncelleme : 07 Mart 2023 14:41
2022'de en çok satan telefonlar belli oldu: Zirve değişmedi, işte en popüler 10 model!

2022 yılında en çok satan telefonlar merak edilirken, ünlü araştırma şirketi Counterpoint Research en çok satılan 10 cihazı paylaştı. Listede Android telefonlardan çok iOS cihazların bulunması ise dikkat çekti.

Mobil sektörde kıyasıya rekabet devam ederken dünya çapında milyonlarca akıllı telefon​ satışı gerçekleşiyor. Genelde iPhone​, Sam sung, OPPO, Xiaomi ve OnePlus gibi markalar dünyada kullanıcıların tercih ettiği ilk şirketler arasında yer alıyor. Peki 2022'de en çok hangi telefon satıldı.

Pahalı fiyatına rağmen dikkat çeken iPhone, ülkemizin yanı sıra dünyanın dört bir yanında pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Öyle ki 2022'de en çok satan telefonlar listesi de bunu bir kez daha gözler önüne seriyor. İşte ünlü araştırma şirketi Counterpoint'in paylaştığı son veriler.

EN ÇOK SATAN TELEFONLAR BELLİ OLDU

Counterpoint Research'ün geçen yılın en çok satan on telefonunu paylaştı. Söz konusu listede ilk on cihazın ağırlıklı olarak Apple​'ın iPhone modellerinden oluşması dikkat çekti.

Öte yandan Samsung​'un uygun fiyatlı iki modeli de 2022'nin en çok satanlarından. Fakat Koreli üreticinin üst düzey telefonları ne yazık ki geçtiğimiz yıl beklenen satış performansını sergileyemedi.

 2022 Apple ve iPhone serisi için dikkate değer bir yıl. Çünkü ABD'li teknoloji devinin sadece iPhone 13 modeli bile akıllı telefon satışlarının %5'ini ve tüm iPhone satışlarında %28'ini alarak en çok satan telefon oldu. Ayrıca standart iPhone 13 ayrıca Eylül 2021 ile Ağustos 2022 arasında ABD, İngiltere, Çin, Almanya ve Fransa'da en çok satan telefon oldu.

2022'de en çok satan telefonlar belli oldu: Zirve değişmedi, işte en popüler 10 model!

Öte yandan iPhone 13 Pro Max, küresel akıllı telefon satışlarının %2,8'lik payını elde ederek ikinci sırada, iPhone 14 Pro Max ise satışların yüzde 1,7'sini oluşturarak üçüncü sırada yer aldı. 

Samsung Galaxy A13 ise, 2022'nin en çok satan dördüncü telefonu oldu. Onu beşincilikte, 2020'de piyasaya çıkan iPhone 13 Pro takip etti. 

iPhone 12 ise, listede görüldüğü üzere ABD, Çin ve Japonya'da hala popüler ve Apple'a önemli derecede gelir sağladı. Son olarak satışların %1,5'ini oluşturan iPhone 14 ise yedinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Counterpoint

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...