Tgrt Haber

2024 WhatsApp'a yaramadı! Kullanıcıları kötü bir değişiklik bekliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
01 Ocak 2024 10:50 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 10:50
2024 WhatsApp'a yaramadı! Kullanıcıları kötü bir değişiklik bekliyor

Yeni yıl, WhatsApp kullanıcıları için önemli bir değişikliği beraberinde getirdi. Şu ana kadar WhatsApp yedekleri Google Drive'da sınırsız olarak saklanabiliyordu, ancak bu durum değişiyor.

2024'ün ilk gününde, WhatsApp​ kullanıcılarına, hoşlarına gitmeyeceği bir haber geldi. WhatsApp yedeklemeleri yakında Android​ akıllı telefon sahiplerinin Google Drive​ depolama alanını tüketecek. Şirketin geçen ay açıkladığı yeni kullanım şartları, uzun süredir devam eden bu muafiyete son veriyor.

Belirli bir tarih belirlenmemiş olsa da uygulamanın beta sürümündeki kullanıcılar bu değişikliği halihazırda yaşıyorlar. Bu, sohbet geçmişini, resimleri ve videoları kapsayan yedeklemelerin, ücretsiz veya ücretli planınıza bakılmaksızın Google Drive depolama kotanıza dahil edileceği anlamına geliyor.

WhatsApp'ın ana şirketi Meta​, değişikliğin 2024'ün ilk yarısında tüm Android kullanıcıları için geçerli olacağını doğruladı. Kullanıcılar değişiklik yürürlüğe girmeden evvel, uygulamanın Sohbet Yedekleme ayarlarında banner olarak görüntülenen 30 günlük bir bildirim alacaklar.

ALTERNATİF YÖNTEMLER

Bununla birlikte, sohbet geçmişlerinin Google Drive depolama alanını şişirmesini istemeyenler için alternatif seçenekler mevcuttur:

- Doğrudan Aktarım: Verilerinizi sorunsuz bir şekilde yeni bir cihaza taşımak için yerleşik WhatsApp Sohbet Aktarımı aracını kullanabilirsiniz. Bu, her iki telefonun da aynı Wi-Fi ağında olmasını gerektirir ancak internet bağlantısı gerekmez.
- Yalnızca Metin Yedeklemeleri: Medya dosyaları hariç yalnızca metin mesajlarını yedekleyerek, alanı daha verimli kullanan bir yaklaşımı tercih edebilirsiniz. Tabii fotoğraf ve videolarınız 'yedeklemeye değecek kadar' önemli değilse.

IPHONE'DA DA AYNI SİSTEM VAR

Bu politika değişikliği, Android kullanıcılarını, WhatsApp yedeklemelerinin her zaman iCloud depolama alanı kapsamına dahil edildiği iPhone kullanıcılarıyla aynı hizaya getirmiş oldu. Özellikle ücretsiz planların boyutu küçülürken bulut depolama kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...