Tgrt Haber

25. yılını dolduran Google, önemli bir uygulamayı kapatıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Central
27 Eylül 2023 11:37 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 11:59
25. yılını dolduran Google, önemli bir uygulamayı kapatıyor

Google, Podcasts uygulamasını kapatma kararı aldı. 2023'ün sonuna doğru podcast hizmeti YouTube Müzik'e taşınacak. Önümüzdeki yıldan sonra da 'Google Podcasts' platformunun fişi çekilecek.

Google​ insanların ücretsiz bir şekilde podcast​ dinleyebilecekleri "Google Podcasts" uygulamasını 2018 yılında hayata geçirdi. Fakat yeterince başarı yakalayamadığı gerekçesiyle kapatacağını açıkladı.

Google blog sayfasındaki açıklamasında, ABD'deki haftalık podcast dinleyicilerinin yaklaşık yüzde 23'ünün YouTube'u tercih ettiğini, 'Google Podcast' için bu rakamın yüzde 4 olarak ölçüldüğünü belirtti.

"YouTube Müzik'teki podcast deneyimine yatırımımızı artıracağız. Burayı, hayranlar ve podcasts yayıncıları için daha iyi bir yer haline getireceğiz." diyen Google, 2024​ yılında 'Google Podcasts' uygulamasının kullanımdan kaldırılacağını açıkladı.

PODCASTLER YOUTUBE MÜZİK'E TAŞINIYOR

YouTube Müzik uygulamasında podcastler arka planda dinlenebiliyor. Ve çevrim dışı özelliği sayesinde internet bağlantısı yokken de kullanılabiliyor. Aynı zamanda podcastin ses ve video sürümü arasında anlık olarak geçiş yapılabiliyor.

Telefonunda Google Podcasts yüklü olanlar, 2024'ten itibaren YouTube Müzik'e geçmek zorunda kalacak. Google bu süreçte hem kullanıcılarına hem de podcast yayıncılarına her türlü desteği vereceğini söylüyor. Kullanıcılar 'geçiş aracı' ile podcast RSS'lerini YouTube Müzik'e kolaylıkla aktarabilecekler.

Podcast yayıncıları da içerik üretmek ve analiz verilerini görüntelemek için gerekli araçlara sahip olacak. Ayrıca RSS akışlarını YouTube Müzik'e yükleyebilecek. Böylece ürettiği içerikleri, hizmeti kullanan herkes tarafından erişilebilir olacak.

Google, YouTube Müzik'te podcastleri 2023'ün sonuna kadar dünya genelinde kullanıma sunacağını açıkladı. Öte yandan şirket 25. yılını doldurması münasebetiyle, arama motorunun ana sayfasına kurulduğu günden bu yana kullandığı logoların kısa bir animasyonunu içeren bir Doodle ekledi.

Kaynak: Android Central
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...