Tgrt Haber

4 tonluk kargo, SpaceX'in Dragon kapsülüyle uzaya fırlatıldı

27 Kasım 2022 11:15 - Güncelleme : 27 Kasım 2022 11:21
4 tonluk kargo, SpaceX'in Dragon kapsülüyle uzaya fırlatıldı

SpaceX, sahip olduğu kapsüller ile kargo hizmeti vermeye devam ediyor. Son olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 4 tonluk bir kargo daha fırlatıldı.

Uzaya kargo taşıma görevini üstlenen SpaceX​, yakın zamanda Uluslararası Uzay İstasyonu​'na 4 tonluk bir yük daha taşıdı.

SpaceX'e ait Dragon​ kapsülü, yaklaşık 4 ton gıda ve deney malzemesi ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi.

FALCON 9 ROKETI ILE GONDERILDI

ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay İstasyonu'ndan Falcon 9 roketi ile kalkış, TSİ 22.20'de gerçekleşti.

Dragon kapsülü, her şeyin yolunda gitmesi durumunda taşıdığı yaklaşık 4 ton gıda ve deney malzemesiyle yarın TSİ 15.30'da Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Harmony modülüne yanaşacak.

Uzay istasyonundaki astronotlar, kapakları açarak Dragon uzay aracının basınçlı bölmesindeki kargoları boşaltmaya başlayacak.

4 tonluk kargo, SpaceX'in Dragon kapsülüyle uzaya fırlatıldı

Kapsülde, uzay istasyonunda görev yapan astronotlar için gıda malzemelerinin yanı sıra yer çekimsiz ortamda sebze yetiştirme testi için küçük kırmızı Robin domates cinsi tohumlar da bulunuyor.

SpaceX, NASA ile yaptığı milyarlarca dolarlık anlaşmanın bir parçası olarak son 10 yılda uzay istasyonuna iki düzineden fazla ikmal fırlatışı gerçekleştirdi.

İkmal amaçlı fırlatışlar dışında SpaceX, iki astronot görevi de dahil olmak üzere bu yıl şimdiye kadar 52 fırlatışla bugüne kadarki en yoğun yılını geçirdi.

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...