Tgrt Haber

40 saniyede otomobil üretiliyor: Tesla fabrikasından 'yok artık' dedirten video geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: insideevs.com
31 Temmuz 2023 10:07 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 10:13
40 saniyede otomobil üretiliyor: Tesla fabrikasından 'yok artık' dedirten video geldi!

Elon Musk’ın lüks elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın, Şangay fabrikasından dikkat çeken bir video geldi. Otomobil devinin Model 3 ve Model Y’yi 40 saniye gibi çok kısa bir sürede üretmesi dikkatlerden kaçmadı.

Dünyanın iyi elektrikli otomobillerine sahip olan Tesla​, Elon Musk’ın ana gelir kaynaklarından biri. Lüks otomobil markasının otonom sürüşlü pek çok arabası var ve sahip olduğu özellikler de onları en iyisi yapıyor.

Tesla, zorlu koşullara rağmen üretim konusunda hiçbir engeli tanımadı. Öyle ki şu an üretim hızı önemli derecede artarken, Model Y​ ile Model 3’ün üretilmesi 40 saniyeden daha az bile sürüyor.

MODEL 3​ VE MODEL Y, SANİYELER İÇERİSİNDE ÜRETİLİYOR

insideevs.com’un haberine göre Tesla’nın Şangay​ fabrikasında bir YouTuber, araçların üretiminin de gösterildiği video paylaştı. Kişisel olarak paylaşılan videoda Tesla otomobillerin çok kısa süre içerisinde üretilmesi gözlerden kaçmadı.

https://twitter.com/ShLetsMeet/status/1683665320605806592?s=20

Videonun çekildiği Tesla fabrikası Şangay’da bulunuyor. İçeriği çeken kişi montaj sürecini denetleyen çalışanlardan biriyle röportaj yaparken, daha önce iddia edilen 45 saniyenin artık doğru olmadığını belirtti. Bugün itibariyle Tesla’nın yeni otomobilleri 40 saniyeden bile daha kısa sürede ürettiğini belirterek Tesla’nın üretim sürecindeki inanılmaz başarısını gözler önüne serdi.

Bu üretim hızı, Ocak 2023'te Dearborn, Michigan'daki kamyonet fabrikasının her 49 saniyede bir F-150 üretebileceğini söyleyen Ford'un sonuçlarını bile geride bırakıyor.

Robotik alanda da çok önemli işlere imza atan Elon Musk​, özellikle bu kadar hızlı araba üretimini robotlara borçlu. Zira Tesla'nın Şangay'daki gigafactory'sinde düzinelerce robot kol verimliliği artırmak için birlikte çalışıyor. Videoda robotların farklı düzlemlerde aynı anda nasıl otomobil montajı yapabildiği de kısa da olsa gösteriliyor.

 

Kaynak: insideevs.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsot 5 Ağustos 2023 11:18

Bizim togg da sanayide çekiçle dövülerek yapılıyor günde ancak 1 tane çıkıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...