Tgrt Haber

5 Xiaomi modeli için destek sona erdi, artık güncelleme ve yeni özellikleri almayacaklar

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizchina
29 May 2023 10:47 - Güncelleme : 29 May 2023 10:53
5 Xiaomi modeli için destek sona erdi, artık güncelleme ve yeni özellikleri almayacaklar

Güncelleme konusunda müşterisine sadık şirketlerden Xiaomi, uzun yıllar yazılım desteği veriyor. Fakat miadı dolan cihazlar için de ne yazık ki desteğin sona ermesi gerekiyor. Son olarak 5 Xiaomi modelinin daha güncelleme desteği sona erdi.

Bir akıllı telefonun ortalama kullanım süresi 5 yıla kadar çıkabiliyor. Fakat bunun için üreticilerin yazılım​ tarafında cihazlarını desteklemesi en önemli konulardan biri. Zira bazı markalar akıllı telefonları için 2 yıl güncelleme desteği sunarken, bazısı 3 hatta 4 yıla kadar çıkabiliyor.

Xiaomi​, uzun yıllar güncelleme desteği sunuyor. Şirketin halihazırda yüzlerce telefonu bulunurken, buna rağmen MIUI​ arayüzünü son yenilikleriyle eski modellerine bile getirdiği biliniyor. Ancak yakın zamanda 5 modelin yazılım miadı doldu ve desteğin sona erdiği açıklandı.

GÜNCELLEME DESTEĞİ SONLANAN XİAOMİ MODELLERİ

Çinli akıllı telefon​ üreticisi Xiaomi, beş akıllı telefonunu daha "güncelleme almayacak cihazlar" listesine ekledi. Buna göre aşağıdaki telefonlar artık yeni güncellemeleri almayacak ve son gelen yeniliklerden faydalanamayacak.

-Xiaomi Mi Note 10 Lite
- Redmi Note 9 Pro
- Redmi Note 9S
-Redmi Note 9S Pro
-Redmi Note 9S Pro

XİAOMİ CİHAZLAR KAÇ YIL GÜNCELLEME ALIYOR?

Xiaomi'nin güncelleme politikası, iki farklı kategoriye ayrılıyor: Android sürümü güncellemeleri ve MIUI güncellemeleri. Android sürümü güncellemeleri, Google'ın her yıl yayınladığı yeni Android işletim sistemi sürümlerini kapsıyor. MIUI güncellemeleri ise Xiaomi'nin kendi geliştirdiği kullanıcı arayüzü ve yazılım özelliklerini içeriyor.

Android sürümü güncellemeleri konusunda Xiaomi'nin resmi bir açıklaması yok. Ancak genel olarak Xiaomi'nin amiral gemisi modellerine 3 yıl, orta ve giriş seviyesi modellerine ise 2 yıl Android sürümü güncellemesi verdiği biliniyor. Tabii ki bu süreler bazı istisnalar olabiliyor. Örneğin Xiaomi Mi A serisi, Android One programına dahil olduğu için 3 yıl Android sürümü ve 4 yıl güvenlik güncellemesi alıyor.

MIUI güncellemeleri konusunda ise Xiaomi çok daha cömert davranıyor. Xiaomi'nin neredeyse tüm modelleri, en az 4-5 yıl boyunca MIUI güncellemesi almaya devam ediyor. Bu güncellemeler sayesinde cihazlar yeni özellikler ve iyileştirmeler kazanıyor. Ancak MIUI güncellemeleri, Android sürümü güncellemeleri ile karıştırılmamalı. Bir cihaz MIUI 12 alsa bile Android sürümü 9 olabilir.

Kaynak: Gizchina
Derleme: Okan Güleş/ tgrthaber.com.tr

Kaynak: Gizchina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...