Tgrt Haber

50 yıl sonra yeniden: NASA, Ay’a gidecek astronotları açıkladı

04 Nisan 2023 14:43 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 14:54
50 yıl sonra yeniden: NASA, Ay’a gidecek astronotları açıkladı

Ay’a insanlı yolculuk için Artemis II görevine hazırlanan NASA, bu yolculukta görev alacak astronotları belirledi. Görev, 50 yıl sonra ilk kez gerçekleşecek.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’a insanlı yolculuk için çalışmalarını sürdürürken bu yolculukta görev alacak astronotları açıkladı. 

Artemis II görevinde yer alacak astronotlar, mürettebatsız olarak gerçekleşen Artemis I üzerine inşa edilecek. Her şey sorunsuz bir şekilde ilerlerlerse NASA, insanlı yolculuk için roketi fırlatacak. Peki bu yolculukta hangi astronotlar yer alacak?

NASA, AY’A DÖRT ASTRONOT​ GÖNDERECEK

Artemis II görevinde Ay’ın yörüngesinde yer alacak astronotların görev komutanı Reid Wiseman olacak. 

Reid Wiseman, Victor Glover ve Christina Hammock Koch ABD için uzaya yelken açacak. İkiliye, Kanada Uzay Ajansı'ndan Jeremy Hansen eşlik edecek. Mürettebatın, Ay​'ı turlayıp Pasifik Okyanusu'na inene kadar Orion kapsülünde 21 gün kadar kalması bekleniyor.

50 yıl sonra yeniden: NASA, Ay’a gidecek astronotları açıkladı

Astronotların geçmişinden bahsedecek olursak Hammock Koch, bir kadın astronotun uzayda en uzun süre kalmasıyla tanınıyor.

Diğer yandan görev komutanı Wiseman, aynı zamanda F-35 Lightning II programında test pilotu olan bir donanma pilotu olarak görev yapıyor. Glover ise 2021'deki ilk operasyonel Crew Dragon görevine katmıştı. Mürettebatın diğer üyesi Hansen bir savaş pilotu ve şu anki dört Kanadalı astronottan biri.

Kaynak: NASA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...