Tgrt Haber

50.000 yıl sonra yeniden: Yeşil kuyruklu yıldız Dünya'ya yaklaşıyor, tarih verildi

17 Ocak 2023 13:00 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 13:04
Yeşil kuyruklu yıldız en son 50.000 yıl önce Dünya'ya yakın geçmişti.

Yakın zamanda keşfedilen, yeşilimsi bir renk tonuna sahip yeşil kuyruklu yıldız yıllar sonra yeniden Dünya'nın yakınından geçecek. Uzmanlar yıldızın geçeçeceği tarihi açıkladı.

Yeşil kuyruklu yıldız en son 50.000 yıl önce Dünya'ya yakın geçmişti.

Dünya​'nın yakınından geçmesi beklenen yeşil kuyruklu yıldız için geri sayım başladı. Son olarak 50.000 yıl önce Dünya'nın yakınından geçen kuyruklu yıldız yeniden gökyüzümüzde görülecek.

Yeşilimsi renkteki yıldızın gözlemciler tarafından görülebilmesi için dirbün veya küçük teleskopara ihtiyacı olacak. Ancak şubat ayı sonunda çıplak gözle de görebilmenin mümkün olacağı söyleniyor.

1 ŞUBAT'TA DÜNYA'YA YAKIN GEÇECEK

York Üniversitesi Fen Fakültesi Allan I. Carswell Gözlemevi'nin yöneticisi Yardımcı Doçent Elaina Hyde, yeşil kuyruklu yıldız için şu ifadeleri kullandı:

"Toronto'da gün doğumundan hemen önce Corona Borealis takımyıldızını geçecek ve 1 Şubat onu görmek için en iyi gün olacak. Allan I. Carswell Gözlemevi, bir metrelik teleskopumuzla bu ilginç nesneyi hedeflemeyi planlıyor."

Geçen yıl güney Kaliforniya'daki gökbilimciler tarafından keşfedilen ve C/2022 E3 olarak adlandırılan kuyruklu yıldız, en son 50.000 yıl önce gezegenimize yakın geçmişti. Binlerce yıl sonra gökyüzünde görülecek yeşil kuyruklu yıldız, Dünya'ya yakın geçmesiyle bir kez daha tarihe geçecek.

Uzmanlara göre yıldız, 1Şubat 1:11 pm EST'de Dünya'ya yaklaşık 42 milyon kilometre uzaklıkta olacak. Fakat parlaklığın ne kadar olacağı henüz kimse tarafından bilinmiyor.

Başlangıçta teleskop veya dürbün ile görüntülenebilecek yıldızın, ayın sonuna doğru çıplak gözle de görülmesi bekleniyor.

 

Kaynak: Phys

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gunes Gunes22 Ocak 2023 15:26

Dilerim yesil kuyruklu yildiz in gecisiyle 2023 benim hayat boyu murat ettiklerimin ebediyen yili olur.Butun dileklerimin gerceklestigi butun arzularimin oldugu ebedi saadetim olur.Murat yesil olur.Su andan itibaren enbuyuk ebedi muratlarim olur insaallah.Amin...

Sonraki Haber Yükleniyor...