Tgrt Haber

6 aylık görevini tamamlayan astronotlar Dünya'ya geri döndü

05 Aralık 2022 13:40 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 13:46
6 aylık görevini tamamlayan astronotlar Dünya'ya geri döndü

Çin'in iddialı uzay programlarından Tiangong istasyonunun inşaatı için uzaya giden astronotlar, 6 aylık görevin ardından Dünya'ya geri döndü.

ABD ile uzay alanında önemli projelere imza atan Çin​, çok iddialı programlarından Tiangong istasyonu için önemli bir virajı döndü.

Altı ay önce üç astronotu uzaya gönderen Çin, görevin tamamlanmasıyla astoronotların yeniden Dünya​'ya döndüğünü duyurdu. 

ÇİNLİ ASTRONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ

Çin Merkez Televizyonu'nun bildirdiğine göre baş astronot Chen Dong ile diğer astoronlatlardan Liu Yang ve Cai Xuzhe'yi taşıyan kapsül, Çin'in kuzeyinde yer alan Gobi Çölü'ne iniş yaptı.

Altı aylık görev için yolculuk yapan üç astronot, Çin için de önemli bir gelişme. Zira Çin ilk kaz aynı anda uzayda toplam altı astronotunu buluşturmuş oldu. Daha önceden Shenzhou-15 görevi için de üç astronot gönderilmişti.

6 aylık görevini tamamlayan astronotlar Dünya'ya geri döndü

Astronotlar, inişten yaklaşık 40 dakika sonra sağlık çalışanları tarafından kapsülden çıkarıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen astoronotların keyfinin yerinde ve güler yüzlü olması da dikkatlerden kaçmadı.

Dünya'ya inişinin ardından kapsülden ilk çıkan  Chen, "Uzayda altı yoğun ve tatmin edici ayın ardından Çin uzay istasyonunun temel yapısının tamamlanmasına tanık olduğum için çok şanslıyım" derken, "Mete taşları gibi anavatanın kucağına döndük." ifadeleriyle cümlesini noktaladı.

Diğer yandan başka bir astronot  Liu, akrabalarını ve yurttaşlarını görmek için sabırsızlandığını belirtti.

 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...