Tgrt Haber

8 yılın en kötü karnesi: Samsung, mali verilerini açıkladı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
06 Ocak 2023 16:45 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 16:47
8 yılın en kötü karnesi: Samsung, mali verilerini açıkladı!

Samsung, en son mali verilerini açıkladı. Güney Koreli teknoloji devi son sekiz yılın en kötü dönemini geçiriyor.

Akıllı telefon​, işlemci​, ekran​, beyaz eşya ve daha birçok sektörde rekabet eden Samsung​, 31 Aralık 2022'de sona eren üç aylık kazanç raporlarınıaçıkladı.

Güney Koreli teknoloji​ devi, açıkladığı mali veriler sonucundan pek memnun değil. Zira küresel ekonomik sıkıntılar Samsung'a mali açıdan son sekiz yılın en kötü dönemini yaşattı.

SAMSUNG'UN KÂRI DÜŞTÜ

İşletme kârının bir önceki yılın aynı dönemine göre üçte ikiden fazla düşerek 13,87 trilyon Kore wonundan (yaklaşık 10,9 milyar $) 4,3 trilyon Kore wonuna (yaklaşık 3,4 milyar $) düştüğü tahmin ediliyor.

Diğer yandan satışlar yüzde 9'luk bir düşüşle 70 triyon Kore wonu olarak kaydedildi.

Samsung, kötü giden küresel ekonomik krizi nedeniyle birçok alanda etkilendi. Artan faiz oranları akıllı telefon alım gücünü düşürürken, diğer ileri teknolojilere de ulaşım eskisinden daha zor bir hal aldı.

Yaşanan azalma ve çip krizi, işlemci üreten Samsung'u yonga seti talebindeki düşüşle beraber maddio açıdan çok fazla etkiledi.

Ancak küresel kriz sadece Samsung'u vurmadı. Teknoloji devinin anavatanındaki LG de, gelirinin yüzde 5,2 artmasına rağmen kâr anlamında dördüncü çeyrekte 91,2 gibi büyük bir düşüş bildirdi.

 

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...