Tgrt Haber

80.000 kilometre uzaktan yakaladı: NASA'nın Juno Uzay Aracı'ndan etkili Jüpiter görüntüsü!

16 Aralık 2022 10:44 - Güncelleme : 16 Aralık 2022 10:44
80.000 kilometre uzaktan yakaladı: NASA'nın Juno Uzay Aracı'ndan etkili Jüpiter görüntüsü!

NASA'nın, Jüpiter'i izlemek için gönderdiği Juno Uzay Aracı, lo uydusunun etkileyici ve bir o kadar da parlak görüntüsünü kaydetti.

NASA​, uzay çalışmalarında önemli bir yol kat etti. Evreni neredeyse tamamıyla inceleyen ekip, bilinen ve bilinmeyen diğer gezgenlerle ilgili de önemli bilgiler sunuyor.

Mars, Satürn​ ve Dünya'ya dair pek çok sırrı çözen NASA,Jüpiter​'e gönderdiği Juno UzayAracı ile önemli bir anı daha gözler önüne serdi. 

JÜPİTER'İN UYDUSU lO GÖRÜNTÜLENDİ

NASA'nın Juno Uzay Aracı, Jüpiter'in uydusu lo'yu 80.000 kilometre uzaklıktan görüntüledi. 

5 Temmuz'da çekilen ve Çarşamba günü paylaşılan görüntüde, lO uydusunun lav akıntıları ve göllerini rahatlıkla görebilmek mümkün.

Jüpiter'den gelen görüntülere ilişkin Juno aracının baş araştırmacısı Scott Bolton, '' Volkanik sıcak noktaları görebilirsiniz. Birincil görev boyunca - 30'dan fazla yörünge - bunun nasıl değişip geliştiğini izleyebildik" dedi.

80.000 kilometre uzaktan yakaladı: NASA'nın Juno Uzay Aracı'ndan etkili Jüpiter görüntüsü!

NASA, elde ettiği görüntülere dayanarak lo'nun yüzlerce yanardağa ev sahipliği yaptığını buldu. 

İlk olarak Jüpiter'in yörüngesinde gaz devini inceleyen Juno, 2021'de ise yine Jüpiter'in uydusu Ganymede ve bu yılın başlarında da Europa'nın yanından geçti. 

Güneş sistemindeki en volkanik yer olduğu söylenen lo için araştırmalar sürüyor. NASA, Juno aracıyla 15 Aralık'ta farklı bir keşfe daha hazırlanıyor. Bilim insanları bu çalışma ile Jüpiter ile ilgili daha fazla bilgi sağlamayı hedefliyor.

 

Kaynak: NASA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...