Tgrt Haber

ABD, Almanya’ya F-35 satışını onayladı: Milyar dolarlık anlaşma yapıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
29 Temmuz 2022 09:54 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 09:59
ABD, Almanya’ya F-35 satışını onayladı: Milyar dolarlık anlaşma yapıldı

ABD, Almanya’ya F-35 satışını onayladı. 8,4 milyar dolarlık anlaşmada, F-35 ve mühimmat satışı gerçekleşecek. Bu anlaşmanın, Almanya’nın Ukrayna’ya yaptığı yardımdan sonra gelmesi ise dikkatleri çekti…

Almanya​, F-35’ler için ABD’den satış onayını resmen aldı. Konuya ilişkin onayda ABD​ Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, "Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya tahmini değeri 8,4 milyar dolar olan F-35​ uçağı, ilgili ekipmanı ve mühimmatının satışının onaylanmasına karar verdi." açıklamasında bulundu.

Söz konusu satışa ilişkin kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, 35 adet F-35A ve 37 adet yedek motor, aynı zamanda farklı kalibre yeteneklerine sahip çok sayıda savaş uçağı mühimmatı ve ekipmanlarının da yer aldığı belirtildi.

ALMANYA, 35 ADET F-35 ALIYOR

ABD tarafından satışın onaylanması, özellikle son zamanlarda Almanya’nın Ukrayna’ya gelişmiş füze yardımında bulunmasından sonra geldi. 

ABD, Almanya’ya F-35 satışını onayladı: Milyar dolarlık anlaşma yapıldı

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece, ABD yönetimi açısından satışın bir mahzuru olmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin, NATO üyeleri için 15, diğer ülkeler için 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda yönetim, satışın yapılmasına onay verilen satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin tamamlanmasıyla ABD, ilgili ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...