Tgrt Haber

ABD, 'yapay zekanın üç büyükleri'ni kıskaca aldı: Yaptırım yolda

07 Haziran 2024 13:17 - Güncelleme : 07 Haziran 2024 13:20
ABD, 'yapay zekanın üç büyükleri'ni kıskaca aldı: Yaptırım yolda

ABD Adalet Bakanlığı (DoJ) ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC), yapay zeka (YZ) endüstrisindeki büyük oyuncular olan Microsoft, OpenAI ve NVIDIA'nın rekabeti engelleyip engellemediğini araştırmak için anlaşmaya vardı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde iki düzenleyici kurum; Microsoft​, OpenAI​ ve NVIDIA​'nın yapay zeka​ (YZ) endüstrisindeki baskın rollerini soruşturma konusunda mutabakat sağladıklarını duyurdu.

New York Times'ın haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı​ (DoJ) ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC), YZ pazarındaki ana aktörleri araştırmak için bir anlaşma yaptılar ve anlaşmanın önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

NVIDIA, OPENAI VE MICROSOFT ARAŞTIRILACAK

NYT'nin haberinde, bakanlığın yapay zeka sistemlerini eğiten ve çalıştıran çiplerin önde gelen üreticisi NVIDIA'nın adil rekabeti denetleyen ve tekelleri önlemeyi amaçlayan antitröst yasalarını ihlal edip etmediğini araştıracağı bildirildi.

ABD, 'yapay zekanın üç büyükleri'ni kıskaca aldı: Yaptırım yolda - 1. Resim

Tüketici haklarının korunması ve rekabeti engelleyen unsurların ortadan kaldırılması için çalışan FTC'nin ise, ChatGPT sohbet robotunun arkasındaki şirket olan OpenAI ile en büyük yatırımcısı ve diğer YZ şirketlerinin mali destekçisi Microsoft'u inceleyeceği belirtildi.

ABD, 'yapay zekanın üç büyükleri'ni kıskaca aldı: Yaptırım yolda - 2. Resim

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Federal Ticaret Komisyonu, Microsoft'un "Inflection AI" isimli girişim ile yaptığı yakın tarihli bir anlaşmayı antitröst soruşturmasından kaçınmak için yapılandırıp yapılandırmadığını araştıracak.

MICROSOFT, INFLECTION'UN CEO'SUNU İŞE ALDI

Mart ayında Microsoft, Inflection'un CEO'su ve kurucu ortağı İngiliz girişimci Mustafa Suleyman'ı yeni yapay zeka bölümünün başkanı olarak işe almıştı ve şirketine YZ yazılımını lisanslamak için 650 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

FTC, ocak ayında OpenAI, Microsoft, Alphabet (Google'ın sahibi), Amazon ve Anthropic'ten, üretken yapay zeka şirketleri ve bulut hizmeti sağlayıcılarıyla ilgili son yatırımlar ve ortaklıklar hakkında bilgi sağlamalarını istemişti.

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...