Tgrt Haber

ABD yasak için düğmeye bastı! 'TikTok satılıyor' iddiası

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Engadget.com
12 Mart 2024 09:13 - Güncelleme : 12 Mart 2024 09:13
ABD yasak için düğmeye bastı! 'TikTok satılıyor' iddiası

Activision Blizzard eski CEO'su Bobby Kotick'in, ABD'de yasaklanma tehdidiyle karşı karşıya kalan TikTok'u satın almak istediği bildirildi. Potansiyel yatırımcılar arasında OpenAI CEO'su Sam Altman'ın da adı geçiyor.

Geçen yılın sonunda istifa eden Activision Blizzard​'ın eski CEO'su Bobby Kotick, ABD'de yeni bir yasa tasarısının TikTok​'u yasaklama veya satışı zorlama tehdidi oluşturması nedeniyle sosyal medya platformunu satın almakla ilgilendiği iddia edildi.

The Wall Street Journal tarafından hazırlanan bir rapora göre Kotick, geçen hafta bir konferans yemeğinde OpenAI CEO'su Sam Altman​ ve onunla birlikte oturan diğer kişilere böyle bir satın alma konusunda ortaklık yapma fikrinden bahsetti ve ByteDance​ İcra Kurulu Başkanı Zhang Yiming ile bu konuyu gündeme getirdi.

TikTok'un satışına yönelik tartışmalar, geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmesi halinde imzalayacağını söylediği "Amerikalıları Yabancı Düşmanların Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası"nın ardından gündeme geldi.

YÜZ MİLYARLARCA DOLARA MÂL OLACAK

WSJ, TikTok'un satılması durumunda muhtemelen yüz milyarlarca dolara mâl olacağını belirtiyor.

Çarşamba günü oylanmak üzere ABD Meclisine sunulan tasarıya göre, TikTok'un Çin merkezli ana şirketi ByteDance'nin uygulamayı altı ay içinde satması gerekecek. Aksi halde Amerika'daki uygulama mağazalarında yasaklanacak.

Milletvekilleri TikTok'la ilgili endişelerini veri gizliliği ve Çin ile olan bağlantısına odaklanıyorken The Wall Street Journal, Altman'ın bu satın alma işlemine dahil edilmesinin uygulamanın OpenAI tarafından yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılma olasılığını ortaya çıkarabileceğini belirtiyor.

KOTİCK'İN DE GEÇMİŞİ PARLAK DEĞİL

Öte yandan Bobby Kotick de Activision Blizzard'da parlak bir geçmişe sahip değil. Geçen yıl karara bağlanan 2021 tarihli bir davada şirket, onun liderliği altında cinsel tacizi ve cinsiyet ayrımcılığını teşvik etmekle suçlanmıştı.

ABD yasak için düğmeye bastı! 'TikTok satılıyor' iddiası - 1. Resim

Kısa bir süre sonra Wall Street Journal, Kotick'in yıllar boyunca suistimal ve saldırı iddialarından haberdar olduğunu ve bu örneklerden bazılarını kurula gerektiği gibi açıklamadığını bildirdi. Activision Blizzard ise raporu "yanıltıcı" olarak nitelendirmişti.

Bilgilerin ortaya çıkmasının ardından Activision Blizzard çalışanları salonu terk ederek Kotick'in istifasını talep etti ancak bu gerçekleşmemişti. Kotick, Microsoft'un satın alımının 2023'te tamamlanmasına kadar Activision Blizzard'ın başında kaldı.

Kaynak: Engadget.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...