Tgrt Haber

ABD’den hükümet çalışanlarına TikTok yasağı!

15 Aralık 2022 14:26 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 14:28
ABD’den hükümet çalışanlarına TikTok yasağı!

Ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle birçok ülkede yasaklanan TikTok’un, ABD’deki hükümet çalışanları tarafından da kullanılması yasaklandı.

Çin​ merkezli video platformu TikTok, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle birçok ülkede erişime kapatıldı.

Özellikle Hindistan​ bu duruma karşı sıkı güvenlik önlemleri alırken, TikTok dahil yüzlerce Çin merkezli uygulamanın kullanımı da yasaklandı. Şimdi ise ABD Senatosu’ndan TikTok’a kullanım yasağı getirildi. Ancak bu, ülkedeki vatandaşları kapsamıyor…

ÇALIŞANLARIN TİKTOK KULLANMASI YASAKLANDI

ABD Senatosu​, "ulusal güvenlik endişeleri" nedeniyle federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlara TikTok indirmesini yasaklayan tasarıyı oy birliği ile kabul etti.

Senato Genel Kurulu, "Hükümet Cihazlarında Tiktok'a Hayır Yasası" isimli yasa tasarısını oylamaya sundu. Tasarı, bütün senatörlerin "evet" oyunu alarak kabul edildi.

Söz konusu tasarı ile federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlara TikTok uygulamasını indirmesi yasaklanıyor.

Tasarının yasalaşması için önce Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda onaylanması, ardından da ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor.

TİKTOK TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

ABD'li siyasetçiler ve istihbarat servisleri, uzun süredir Pekin merkezli ByteDance Ltd tarafından geliştirilen uygulamadaki kişisel bilgilerin Çin hükümetine verildiğini ve bunun da "ulusal güvenlik endişeleri" doğurduğunu belirtiyor.

TikTok yetkilileri ise bilgilerin hiçbir şekilde Çin hükümeti ile paylaşılmadığını ve hükümetin kendilerinden böyle bir talepte bulunmadığını savunuyor.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...