Tgrt Haber

ABD'den Togg'a yakın markaj! Türkiye'nin otomobili dünyada araştırılıyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Ağustos 2023 11:14 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 11:41
ABD'den Togg'a yakın markaj! Türkiye'nin otomobili dünyada araştırılıyor 

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'a dünya genelinde büyük ilgi var. Profesyonel dijital medya izleme platformunun verilerine göre, Togg için en çok araştırma yapan ülke ABD olurken binlerce haberde otomobilinin gelişimiyle ilgili süreç aktarıldı. 

Türkiye'nin ilk elektrikli yerli otomobili Togg, sahipleriyle buluşmaya devam ederken dünyanın ise yakın markajında bulunuyor. Türkiye'nin gündeminde olduğu kadar dünyanın farklı ülkeleri de gazete manşetlerinde Togg'a yer verdi. 

Profesyonel dijital medya izleme platformu DigiLUP sonuçlarına göre, 16 Temmuz-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında Togg ile ilgili en fazla haber yapan, konuşan ve arama motorlarında aratan ülke Amerika Birleşik Devletleri oldu. ABD'yi sırasıyla; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas takip etti.

YOUTUBER'LARIN GÜNDEMİNDE 

ABD'de Togg ile ilgili birçok gelişme haberleştirilirken YouTuber'ların video içerik konusu olarak Togg'u seçmeleri dikkat çekti. Diğer ülkelerde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlere TOGG hediye etmesi öne çıktı. 

Tüm dijital medya platformlarının incelendiği araştırmada, TOGG ile ilgili en fazla Twitter'da paylaşım yapıldığı görüldü. Toplam sonucun %86,9'unu Twitter gönderileri oluşturdu. Twitter'ı internet siteleri ve bloglar takip etti.

33 Youtube paylaşımında, TOGG içerikli video, test sürüşleri ve yorumlar yayınlandı. 

ERDOĞAN'IN HEDİYESİ YORUMLANDI 

Dünyanın çeşitli ülkelerinde hem haber sitelerinde gelişmeleri yayınlanan hem de sosyal medyada yorumları yapılan Togg'un, son 1 aydaki sonuçlarında bazı konular öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde, liderlere Togg hediye etmesi en fazla konuşulan konular arasında oldu. Togg sonuçları içerisinde bin 8 adet haber ve yorumda Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsedildi. 

ABD'den Togg'a yakın markaj! Türkiye'nin otomobili dünyada araştırılıyor 

OLUMSUZ YORUM NEREDEYSE YOK

DigiLUP platformunda yapılan duygu analizi sonuçlarına göre, yorumların büyük bir kısmı nötr ve pozitif oldu. Toplam gönderilerin %89,7'i nötr, %9,3'ü pozitifi ve %1'i negatif şekilde yorumlandı.

Olumsuz yorumların yapıldığı ülkelerin dağılımında ise, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya öne çıktı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...