Tgrt Haber

AB'den sonra Avustralya... Elon Musk'un X'i iyice köşeye sıkıştı! Milyon liralık ceza kestiler

16 Ekim 2023 10:53 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 10:56
AB'den sonra Avustralya... Elon Musk'un X'i iyice köşeye sıkıştı! Milyon liralık ceza kestiler

Avustralya hükümeti, Elon Musk'un sahibi olduğu X sosyal medya platformuna, çocuk cinsel istismarı içerikleriyle mücadelede yetersiz kaldığı ve sorulara yeterince yanıt vermediği gerekçesiyle para cezası kesti.

Avustralya​ hükümeti, X sosyal medya platformuna, çocuk cinsel istismar içeriği ile mücadelede yetersiz kaldığı gerekçesiyle 610,500 Avustralya Doları (yaklaşık 10 milyon 755 bin TL) para cezası verdi.

Avustralya'nın e-Güvenlik Komisyonu tarafından verilen bu ceza, son dönemde yasal düzenleyicilerin adeta kıskacında olan X için önemli bir sorunu daha doğuruyor.

Geçen günlerde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu dijital hizmetlerden sorumlu üyesi Thierry Breton, İsrail - Hamas çatışmasıyla ilgili sosyal medya platformunda yayılan yanlış bilgi ve yasa dışı içeriklerle mücadele konusunda Elon Musk​'a çağrı yapmış, bunun ardından Komisyon, X'e resmi bir soruşturma başlatmıştı.

X, SORULARA DOĞRU DÜZGÜN YANIT VERMİYOR

Avustralya'nın e-Güvenlik Komisyonu, X'in çocuk istismarı sorununu nasıl ele aldığına dair sorulara uygun şekilde yanıt vermediğini, hatta bazı soruları tamamen karşılıksız bıraktığını, bazılarınaysa eksik veya yanlış cevaplar verdiğini öne sürdü. 

Komisyon yetkililerinden Julie Inman Grant, açıklamasında, "Twitter/X şirketi halka çocuk cinsel istismar içeriğiyle mücadelelerinin birinci öncelikleri olduğunu söylüyor. Ancak bunlar sadece boş sözler olmamalı, sözlerin somut eylemle desteklenmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"BEŞ BÜYÜKLER"İ SORGULAMIŞTI

Şubat ayında Inman Grant, beş büyük teknoloji şirketine (X, TikTok, Google, Discord ve Twitch) çocuklara yönelik suçlarla mücadelede aldıkları önlemleri sormuştu. Ancak X'in verdiği cevaplar diğer şirketlere göre daha eksik ve tutarsız bulunmuştu.

Platformun, ihbarlara ne kadar sürede yanıt verdiği, canlı yayınlarda çocuk istismarı içeriğinin tespiti için hangi teknolojileri kullandığı gibi önemli sorulara yetersiz cevap verdiği belirtildi.

Çocukları cinsel saldırganların tuzağına düşürmekten korumak için alınan önlemler sorulduğunda X, "gençler tarafından yaygın bir şekilde kullanılan bir hizmet olmadığını" belirterek teknolojisinin şu anda "yeterli yetenek veya doğrulukta olmadığını" söyledi.

Aynı zamanda, Google da çocuk istismarı konusundaki önemli sorulara uygun yanıt vermediği için resmi bir uyarı aldı. Diğer teknoloji şirketleri de çevrim içi çocuk istismarıyla mücadelede ciddi eksiklikler olduğu belirtilerek denetime tabi tutuldu.

Kaynak: CNN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...