Tgrt Haber

AB’nin yeni sosyal medya yasası devreye giriyor: TikTok, Instagram, Facebook ve daha birçok platformu kapsayacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TRT Haber
22 Ağustos 2023 11:58 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 12:02
AB’nin yeni sosyal medya yasası devreye giriyor: TikTok, Instagram, Facebook ve daha birçok platformu kapsayacak!

Avrupa’nın teknoloji devlerine yönelik oluşturduğu yeni kurallar devreye giriyor. Google, Facebook, TikTok ve daha birçok sosyal medya devi bu kurallara tabii tutulacak.

Sosyal medya platformları, milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Bu platformlarda hemen hemen istenilen her şey paylaşılırken, kullanıcılar mesajlar yoluyla birbirleriyle iletişim de kurabiliyor.

Zaman zaman sosyal medya platformlarında istenmeyen paylaşımlara denk gelinebiliyor. İşte AB bu konuda çığır açan yeni dijital kuralları devreye aldı ve ilk aşaması bu hafta yürürlüğe giriyor.

AB'NİN YENİ DİJİTAL KURALLARI YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Trthaber.com’un AP’den derlediği habere göre, Dijital Hizmetler Yasası , teknoloji devlerine karşı mücadele eden 27 ülkeden oluşan blok tarafından hazırlanan teknoloji odaklı düzenlemelerin bir parçası.

Cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek yasa, kullanıcıları çevrimiçi ortamda güvende tutmak ve yasa dışı olan zararlı içeriklerin yayılmasını durdurmak için tasarlandı. Bununla birlikte Avrupalıların ifade özgürlüğü ve mahremiyet gibi temel haklarının da korunması amaçlanıyor.

AB’nin yeni sosyal medya yasası devreye giriyor: TikTok, Instagram, Facebook ve daha birçok platformu kapsayacak!

Kurallara uymamanın sonucunda ise şirketler çok büyük cezalarla karşı karşıya kalacak. Peki bu yasa hangi platformları etkiliyor?

Facebook, TikTok, Twitter , YouTube, Instagram, LinkedIn, Pinterest ve Snapchat, etkilenecek platformlar arasında.

Öte yandan Amazon, Booking.com, Çin'deki Alibaba AliExpress ve Almanya'daki Zalando da yeni yasa kapsamında olacak.

Elbette yukarıdakilere ek olarak uygulama mağazaları da AB kurallarına uymak zorunda; Google Play, App Store ve Microsoft Bing gibi…

 

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...