Tgrt Haber

Activision yöneticisi açıkladı: Microsoft anlaşmasında Türkiye'nin tarafı belli oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2023 12:13 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 12:14
Activision yöneticisi açıkladı: Microsoft anlaşmasında Türkiye'nin tarafı belli oldu

68,7 milyar dolarlık Microsoft - Activision anlaşmasına ABD ve İngiltere karşı çıkarken, Türkiye ise 'koşulsuz' onay verme kararı aldı. Gelişmeyi Activision yöneticisi duyurdu.

Microsoft​'un 68,7 milyar dolar karşılığında, Call of Duty​ gibi büyük oyunların geliştiricisi olan Activision Blizzard​'ı satın alımına Avrupa Birliği​ onay verirken, ABD ve İngiltere gibi ülkeler ise rekabete zarar vereceğinden endişe duyulduğunu belirterek karşı çıkmıştı. Anlaşmaya destek veren ülkeler arasına Türkiye de katıldı.

TÜRKİYE'DEN KOŞULSUZ ONAY KARARI

Gelişmeyi, Activision Blizzard'ın Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lulu Cheng Meservey duyurdu. Meservey, Twitter hesabından paylaştığı tweette "Bugün Türkiye Microsoft ile birleşmemize koşulsuz onay verdi. Şimdi bir ülke daha, pazar liderinin yerleşik hakimiyetinden ziyade tüketicileri ve rekabeti koruyan düşünceli bir karara vardı." dedi.

https://twitter.com/lulumeservey/status/1679558581660557331

18 TEMMUZ'A KADAR SÜRE VERİLDİ

Microsoft ile Activision - Blizzard'ın birleşmesinin, normal şartlarda 18 Temmuz'a kadar tamamlanması gerekiyor. Aksi halde, süreç Microsoft'un aleyhine daha fazla uzayabilir.

ABD'nin düzenleyici kurumu olan Federal Ticaret Komisyonu (FTC), mahkemeye yaptığı başvuruyla, anlaşmanın geçici olarak durdurulması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu. Fakat geçtiğimiz günlerde mahkeme, FTC'nin rekabetin bozulacağına dair iddiasının kanıtlanamadığını belirterek talebi reddetti.

FTC ise mahkemenin kararına itiraz edeceğini belirtirken, Yargıç Jacqueline Scott Corley, 14 Temmuz'a kadar temyiz mahkemesinden acil durdurma kararı çıkmadığı takdirde, Microsoft'un Activision'u satın alımını engelleyen geçici yasaklama emrini kaldıracak.

Bir diğer kritik nokta da, anlaşmaya başından beri karşı çıkan Sony'nin tutumu oldu. PlayStation CEO'su Jim Ryan, Microsoft ile Activision'un birleşmesi durumunda, PlayStation 6'nin donanım bilgilerini şirketle paylaşmayacaklarını açıkladı. Ryan, bu bilgileri rakibiyle paylaşmanın mantıksız olduğunu düşündüklerini belirtti.

Öte yandan Microsoft, Call of Duty'yi 10 yıl boyunca PlayStation'da tutacağına dair söz vermiş olmasına rağmen, İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) de, birleşmenin oyun pazarındaki rekabeti bozacağından endişe duyulduğunu belirterek Microsoft - Activision anlaşmasını reddetti.

Hazırlayan: Ömer Faruk Doğan / TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...