Tgrt Haber

Adobe, hiç bilmeyeni bile Photoshop uzmanı yapacak yapay zeka özelliğini duyurdu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
06 Ekim 2023 12:59 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 13:03
Adobe, hiç bilmeyeni bile Photoshop uzmanı yapacak yapay zeka özelliğini duyurdu

Adobe, fotoğraf düzenleme konusunda amatör olanların bile Photoshop'u profesyonel düzeyde kullanabileceği yeni yapay zeka aracını duyurdu. Artık fotoğraftaki bir nesneyi tanımlayarak taşınabilir ve değiştirilebilir hale getirmek çocuk oyuncağı gibi.

Adobe​, Adobe Max etkinliğinde duyurmayı planladığı yeni yapay zeka​ destekli fotoğraf düzenleme aracı "Project Stardust" ile fotoğraf düzenlemeyi herkes için daha kolay hale getiriyor.

Google'ın Pixel telefonları için duyurduğu Magic Editor'a benzer özelliklere sahip olan Project Stardust, daha güçlü bir işlevselliğe sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Örneğin "nesneye duyarlı düzenleme motoru", resimlerdeki nesneleri otomatik olarak tanıyarak, taşınabilir ve değiştirilebilir hale getiriyor.

PHOTOSHOP​, YAPAY ZEKA İLE GÜÇLENDİ

Adobe tarafından paylaşılan tanıtım videosunda, fotoğraftaki nesnelerin(örnek görüntüdeki sarı valiz ve gölgesi) Photoshop'un lasso aracı kullanılarak ayrılmış gibi, otomatik olarak tanıdığını ve seçildiğini gösteriyor.

Video daha sonra nesnelerin bir katmanda tutuluyormuş gibi taşınabileceğini, silinebileceğini veya başka şekillerde manipüle edilebileceğini gösteriyor; bu nesnelerin arkalarındaki eksik alan, çevrelerinin geri kalanına uyacak şekilde otomatik olarak dolduruluyor.

Project Stardust, Photoshop'un bu yılın başlarında tanıtılan "Bağlamsal Görev Çubuğu"na benzer bir özelliğe de sahip. Bu özellik, tasarım sürecinizdeki sonraki adımları otomatik olarak algılayarak, hızlı düzenlemeler yapmanızı sağlıyor.

Adobe, hiç bilmeyeni bile Photoshop uzmanı yapacak yapay zeka özelliğini duyurdu

Örneğin, tanıtım videosunda da görülebileceği üzere, görüntünün arka planında bulanık bir kalabalık seçildiğinde "dikkat dağıtıcıları kaldır" düğmesi görev çubuğunda otomatik olarak belirir ve tıklanır tıklanmaz kalabalığı otomatik olarak siler. Böylece kullanıcı bu süreçlerle uğraşmak zorunda kalmaz.  

Ayrıca yeni düzenleme motoru, Adobe'nin Firefly tabanlı Photoshop araçlarının sahip olduğu üretken yapay zeka yeteneklerini de içeriyor. Adobe yetkilisi Aya Philémon, özelliği tanıtırken bir fotoğrafın belirli bir alanını seçip bu seçilen alana yapay zeka tarafından oluşturulan çiçekleri kolayca yerleştirdiğini gösterdi.

Başka bir videoda aynı özellik, bir modelin üzerindeki tek tek giysi parçalarını (örneğin ceket veya spor ayakkabı) seçip yeni bir giysi parçasını tanımlayarak değiştirmek için kullanıldı.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...