Tgrt Haber

Adobe, yapay zeka Firefly için yeni özellikler duyurdu: Photoshop ve diğer uygulamaların yetenekleri arttı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Adobe
11 Ekim 2023 16:31 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 16:36
Adobe, yapay zeka Firefly için yeni özellikler duyurdu: Photoshop ve diğer uygulamaların yetenekleri arttı

Dünyanın önde gelen grafik ve medya yazılım şirketi Adobe, yapay zeka alanında yepyeni gelişmeleri duyurdu. Photoshop ve diğer ürünlere harika özellikler kazandırıldı.

Yapay zekanın gelişimini yakından takip eden şirketlerden biri de Adobe​. Kısa sürede tüm platforma üretken yapay zekayı getiren yazılım devi, Firefly ile yeni bir sayfa açtı.

Tüm Creative Cloud uygulamalarını önemli özelliklerle güncelleyen Adobe, Firefly üzerinde yenilikler içeren bir duyuru yaptı. İşte Firefly'ın yeni güncellemesiyle getirilen özellikler.

ADOBE FİREFLY İÇİN BİRÇOK YENİLİK DUYURULDU

Teknoweek internet sitesinin aktardığına göre, Adobe, Adobe MAX konferansında yeni özelliklerin listesini paylaştı. Firefly, üretken yapay zeka​ (generative AI) uygulamaları geliştirmek ve kullanmak için tasarlanmış bir bulut tabanlı servis. Firefly, Adobe’un yapay zeka teknolojisi olan Sensei’nin bir parçası olarak sunuluyor ve kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.

Adobe, yapay zeka Firefly için yeni özellikler duyurdu: Photoshop ve diğer uygulamaların yetenekleri arttı

Üretken yapay zeka alanında duyurulan yenilikler ise şöyle:

-Üç yeni üretken yapay zeka modeli: Adobe, ilk Firefly üretken yapay zeka modeliyle oluşturulabilecek görüntülerin kalitesini önemli ölçüde artırdı (DALLE-3 kalite seviyelerini düşünün). Ayrıca, vektör grafikleri için dünyanın ilk üretken yapay zeka modeli olan ve Illustrator’da kullanılabilen Firefly Vektör Modeli ve Adobe Express’te sosyal medya gönderileri, pazarlama varlıkları ve daha fazlası için şablonlar oluşturmak üzere Firefly Tasarım Modeli olmak üzere iki model ekledi.

-Adobe Creative Cloud (CC) için büyük güncelleme: Adobe’nin amiral gemisi yaratıcı ürünler paketi Photoshop, Lightroom, Illustrator, Premiere Pro ve daha fazlasında 100’den fazla yeni özellik getiriyor. Elbette bu özelliklerin birçoğu yapay zeka tabanlı ve Firefly destekli; Illustrator’daki yeni metinden vektöre özelliği, Photoshop’taki lens bulanıklaştırma özelliği ve Premiere Pro’daki metin tabanlı düzenleme özellikleri gibi.

Web üzerinde Photoshop: Firefly destekli Generative Fill ve Generative Expand özelliklerine sahip web üzerinde Photoshop, Google Chromebook Plus aygıtları (CC aboneliği ile) dahil olmak üzere artık kullanılabilir.

Kaynak: Adobe
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...