Tgrt Haber

AFAD'dan Türkiye'deki kullanıcılara 'Hayati Uyarı Bildirimi': Sosyal medyadan gelen tepkiler

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
12 Haziran 2022 15:09 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 18:03
AFAD'dan Türkiye'deki kullanıcılara 'Hayati Uyarı Bildirimi': Sosyal medyadan gelen tepkiler

AFAD, kısa süre önce hem Android hem de iOS kullanıcıların cihazlarına 'Hayati Uyarı Bildirimi' gönderdi. Herkese gönderilen bildirim sosyal medyada gündem oldu.

Son dakika gelen habere göre AFAD​, Türkiye​'deki kullanıcılara yeni bildirim gönderdi. Hem Android hem de iOS kullanıcılarına gönderilen 'Hayati Uyarı Bildirimi' kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. Peki AFAD'ın gönderdiği uyarının detayları nedir?

AFAD HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ NEDİR?

AFAD tarafından gönderilen “hayati uyarı bildirimi” başlıklı bildirimde “ülkemizde devam edecek olan meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel​, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112​ Acil Çağrı Merkezi’ni arayınız” ifadeleri yer alıyor.

AFAD'dan Türkiye'deki kullanıcılara 'Hayati Uyarı Bildirimi': Sosyal medyadan gelen tepkiler

Bu bildirim aslında “112” hatırlatması olarak kabul edilebilir. Kullanıcıların meteorolojik faaliyetler sonrasında oluşabilecek problemler karşısında panik yaşamaması ve yetkili kurumları bilgilendirmesi için 112’yi araması gerektiği belirtildi. 

HERKES SOSYAL MEDYAYA YÖNELDİ

AFAD tarafından gönderilen 'Hayati Uyarı Bildirimi', herkesi sosyal medya hesaplarına yönlendirdi. Öyle bu konu, Twitter'da kısa sürede TT oldu ve çoğu kişi tarafından konuşulmaya başladı. Ayrıca bazı kişiler de gelen bildirimle korktuklarını dile getirdi.

İŞTE TWITTERDAN GELEN TEPKİLER

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...