Tgrt Haber

Ailenin en güçlüsü Mate 60 Pro+ yolda: Özellikleri belli oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Gizchina
07 Eylül 2023 14:09 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 12:46
Ailenin en güçlüsü Mate 60 Pro+ yolda: Özellikleri belli oldu

Huawei, Mate 60 ve Mate 60 Pro modellerinin ardından şimdi de Mate 60 Pro+ cihazına yoğunlaştı. Tanıtım tarihi henüz belli olmayan akıllı telefonun bazı özellikleri sızdırıldı.

Geçtiğimiz hafta dünya çapındaki teknoloji meraklılarını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Huawei​, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtarak teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çevirdi. Huawei Mate 60 ve Huawei Mate 60 Pro'nun ardından şimdi de serinin en üst seviyesi olacak Huawei Mate 60 Pro+ modelinin tanıtılması bekleniyor.

Türkiye Gazetesi'nin Gizchina'dan aktardığı habere göre Huawei Mate 60 Pro+, Kirin 9100 işlemci ile güçlendirilecek. Ancak bu işlemcinin detayları, henüz resmi olarak duyurulmuş değil. Akıllı telefon​, dörtlü kamera​ kurulumuyla gelecek. Bu, kullanıcılara çok yönlü fotoğraf ve video çekme yeteneği sunacak.

İddialra göre Mate 60 Pro+ modeli 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB dahili depolama seçenekleri sunacak. Mate 60 Pro'da en fazla 12 GB RAM seçeneği yer alıyordu. Huawei Mate 60 Pro+ modelinin tahmini başlangıç fiyatı ise 1,228 dolar (32.959 Türk Lirası) olarak belirlenmiş durumda.

SATIŞ TAHMİNLERİ PAYLAŞILDI

Huawei Mate 60 serisi için analistler farklı tahminlerde bulunuyor. Counterpoint Research analistleri, serinin 7 milyon adetlik bir satış yapmasını bekliyor. Diğer yandan IDC analistleri, bu rakamın 15 milyon adeti bulabileceğini öngörüyor. Analistler, yeni Huawei modellerinin Uydu Bağlantısı ve 5G özelliklerinin, yüksek satış hedeflerine ulaşmalarına büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.

Hatırlatmak gerekirse Huawei Mate 60 modeli, 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama seçeneği ile 5.499 yuan (700 euro) fiyat etiketiyle satışa çıktı. Huawei Mate 60 Pro modeli ise aynı RAM ve depolama seçeneği ile 6.499 yuan (827 euro) fiyatla tüketicilerin karşısına çıktı.

Bu arada Huawei tarafından yapılan resmi açıklamaya göre telefon Türkiye'ye gelmeyecek. Önceki Mate serisi akıllı telefonlar Çin dışındaki pazarlarda (Türkiye dahil) satışa sunulmuştu. Ancak şirket Mate 60 serisiyle beraber stratejisini değiştirmiş görünüyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi, Gizchina

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...