Tgrt Haber

Akıllı telefon pazarı karışacak: 32 GB RAM’li model geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Digital Chat Station
10 Eylül 2023 14:11 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 14:16
Akıllı telefon pazarı karışacak: 32 GB RAM’li model geliyor

Akıllı telefon pazarı yeniden şekillenecek. Bir üretici, 32 GB RAM’li telefon üzerine çalışıyor. Halihazırda 24 GB’a kadar modelle bulunurken, 32 GB RAM ile makas bir hayli açılacak.

Akıllı telefonların donanım özellikleri her geçen gün gelişiyor. İşlemciler, ekran kartları ve kameralar gibi donanım bileşenlerinin yanı sıra RAM​ kapasiteleri de berberinde artıyor.

Geçmişteki 4 GB RAM, akıllı telefonlar için yeterli miktarda görülüyordu. Ancak günümüzde 8 GB RAM, orta segment akıllı telefonlarda standart haline geldi. Daha üst segment akıllı telefonlarda ise 12 GB, 16 GB veya hatta 24 GB RAM'e kadar görebilmek mümkün. Ama rekabetin devam ettiği mobil pazarda sınır bir kez daha tanınmayacak.

32 GB RAM’Lİ AKILLI TELEFON​ YOLDA

Şu anda piyasada bulunan en yüksek RAM'li akıllı telefonlar 24 GB ile Asus ROG Phone 5 Ultimate ve Nubia Red Magic 6 Pro modelleri. Ancak yakında bu rekoru kırabilecek markaların olabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Çinli kaynak Digital Chat Station, 32 GB RAM’li bir telefonun test edildiğini bildirdi. Ancak bunun hangi marka veya model olduğunu belirtmedi.

Akıllı telefon pazarı karışacak: 32 GB RAM’li model geliyor

Elbette 32 RAM’in donanımsal olarak mı yoksa yazılımsal mı geleceği de merak konusu. Zira günümüz telefonları artık yapay zeka sayesinde sanal RAM oluşturabiliyor. Bu nedenle yolda olan 32 GB RAM’lik telefonun nasıl çalışacağı da merak konusu. Önümüzdeki günlerde buna ilişkin gelişmeler ortaya çıkacaktır.

Peki, 32 GB RAM'li akıllı telefonlar gerçekten gerekli mi? Bu sorunun net bir cevabı yok. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, teknoloji geliştikçe, akıllı telefonlarda kullanılacak RAM miktarının da artması kaçınılmaz. Belki de yakın gelecekte, 64 GB veya 128 GB RAM'li akıllı telefonları görebiliriz.

 

Kaynak: Digital Chat Station
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...