Tgrt Haber

Aksungur İHA'nın gözünden deprem bölgesi: İşte böyle görüntüledi

08 Şubat 2023 10:57 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 11:36

TUSAŞ'ın geliştirdiği Aksungur İHA, deprem bölgesine ulaşarak önemli görüntüler kaydetti. Aksungur tarafından kaydedilen görüntüler ilgili birimlere ivedi bir şekilde aktarılmaya devam ediyor.

Türkiye​'yi sarsan 7.7'lik ve 7.8'lik depremler ne yazık ki maddi manevi büyük hasarlar neden oldu. Dünya, depremzedeler için tüm seferbelikle yardıma koşarken, Türkiye'nin İHA'ları da deprem​ bölgesi için görevlendirildi.

 Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, “Ankara’dan kalkan Aksungur İHA’mız AFAD​ koordinesinde deprem bölgesinden görüntü alıp ilgili birimlere aktarıyor” dedi. 

GÖRÜNTÜLER, İLGİLİ BİRİMLERE AKTARILIYOR

Aksungur İHA, deprem bölgesinde görevini icra ederken elde ettiği görüntüleri de ilgili birimlere aktarıyor.

Konuya ilişkin gelişmeleri aktaran Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medyada yapığı paylaşımda “Arama çalışmalarına destek olmak için Ankara’dan kalkan Aksungur İHA’mız AFAD koordinesinde deprem bölgesinden görüntü alıp ilgili birimlere aktarıyor” dedi.

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...