Tgrt Haber
 - Uzman isim, kritik noktaya dikkat çekti
3 saat 26 dakika önce

Sıfır telefon fiyatları yükselirken ikinci alternatifleri artıyor: Uzmanından 'IMEI' uyarısı!

Sıfır telefon fiyatlarının sürekli artması, vatandaşları ikinci el alternatiflere yönelmeye zorluyor. Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, ikinci el telefon alırken dikkat edilmesi gerekenleri vurguladı. Garanti ve faturanın önemine dikkat çekti, Türkiye'den satın alınan cihazların IMEI numaraları için de önemli bir detayı gündeme getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
5 saat 29 dakika önce

Qualcomm, Intel'e gözünü dikti! Satın alma iddiaları gündemde

Qualcomm'un Intel'i satın almayı düşündüğü iddiaları, ABD basınında geniş yer buldu. Anlaşmanın kesin olmadığı belirtilse de bu durum Intel için büyük bir düşüşü simgeliyor. Anlaşmanın gidişatını gösteren detaylar ortaya çıktı.
 - Yıllardır saklanıyordu
6 saat 32 dakika önce

ABD'nin herkesten sakladığı casus uydusu ilk kez görüntülendi! Amatör gözlemciden şok rapor

Avusturyalı amatör astronom Felix Schöfbänker, gizli bir ABD uydu filosunun görüntülerini elde ettiğini ve bu uyduların uluslararası suçları hedefleyen bir Savunma Bakanlığı ajansı tarafından kullanıldığını iddia ediyor. Schöfbänker, Boeing tarafından üretilen FIA-Radar serisine ait uyduların detaylarını bir teleskopla gözlemleyerek kaydettiğini belirtiyor.
Teknoloji - Teknoloji
7 saat 30 dakika önce

Galaxy S25, hızlı şarj konusunda üzebilir! Yeni detaylar geldi

Samsung'un Galaxy S25 serisi, Galaxy S25 ve S25+ modellerinin şarj hızlarıyla tüketicileri hayal kırıklığına uğratabilir. İddialara göre S25 serisindeki modeller, S24'ler ile aynı şarj hızlarını sunacak. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
8 saat 16 dakika önce

Otomobil devinden şoke eden karar! Nissan, ikonik modelinin fişini çekti

Nissan, ikonik R35 GT-R modelinin üretimine son vereceğini duyurdu. Şirket, GT-R'nin yerine geçecek yeni bir model planlamadığını belirtirken, gelecekteki potansiyel bir elektrikli R36 modelinin piyasaya çıkış tarihi hakkında belirsizlikler sürüyor. Peki Nissan bu kararı neden aldı?
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 34 dakika önce

BYD, premium sedan dünyasında iddialı: Denza Z9 GT tanıtıldı!

BYD, premium sedan pazarına Denza Z9 GT ile güçlü bir giriş yaptı. Hem plug-in hibrit hem de tamamen elektrikli versiyonlarla sunulan Z9 GT, şık tasarımı ve ileri teknolojisiyle dikkat çekiyor. İşte özellikleri ve fiyatı!
 - iPhone tutkunları yine de durmadı
20 Eylül 2024 - 17:10

iPhone 16 satışa çıktı: Asgari ücretin 6 katına ulaşan fiyatlar, 'mağaza kuyruklarını' kısaltamadı!

Apple, iPhone 16 serisini Türkiye'de satışa sundu ve fiyatların asgari ücretin 6 katını aşmasına rağmen büyük ilgi gördü. En uygun model 64.999 TL, en pahalı model ise 119.999 TL'ye satılmasına rağmen teknoloji tutkunları mağaza önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar, yeni iPhone’u alabilmek için günler öncesinden sıraya girdi.
Teknoloji - Teknoloji
20 Eylül 2024 - 16:33

PlayStation 6 iki farklı modelle geliyor: Yeni nesil konsolun detayları sızdırıldı!

Sony'nin bir sonraki oyun konsolu PlayStation 6 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. İddialara göre, tıpkı yeni nesil Xbox'un Series X ve Series S olarak ikiye ayrılması gibi, PlayStation 6 da iki farklı modelle piyasaya sürülecek. Peki bu iki modeller arasında ne gibi farklar olacak?
Teknoloji - Teknoloji
20 Eylül 2024 - 15:46

GTA 5 BattleEye güncellemesi, Steam Deck sürümünü bozdu! Rockstar'dan jet hızıyla açıklama

Rockstar Games, Grand Theft Auto 5 Steam Deck üzerindeki online modunu desteklemeyi aniden sonlandırdı. Bu gelişmenin ardından oyun, Valve'ın el konsolunda tamamen oynanamaz hale gelmese bile artık sadece hikaye modu desteklenecek. Peki bu durumun sebebi ne?
Teknoloji - Teknoloji
20 Eylül 2024 - 15:21

Hyundai ve Skoda güçlerini birleştirdi: Otomotiv sektöründe 'hidrojen' dönemi başlıyor

Hyundai Motor Company ve Skoda Grubu, hidrojen enerjisi tabanlı mobilite ekosistemi geliştirmek amacıyla bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, Hyundai'nin yakıt hücresi teknolojilerini kullanarak enerji verimli çözümler sunmayı ve çevre dostu mobilitenin küresel çapta yayılmasını hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 Eylül 2024 - 14:37

ASELSAN, kara ve deniz sistemleri ile ihracat sözleşmelerine imza attı! Anlaşmanın değeri dudak uçuklattı

ASELSAN, Asya-Pasifik bölgesindeki müşterileriyle stratejik ihracat sözleşmelerine imza attı. Anlaşma kapsamında, kara ve deniz platformları için uzaktan komutalı silah sistemleri, radar, ataletsel navigasyon çözümleri, dost-düşman tanıma sistemleri ve elektronik harp süitleri yer alıyor. İşte anlaşmanın toplam değeri!
Teknoloji - Teknoloji
20 Eylül 2024 - 13:58

Google Chrome, yeni güncelleme ile değişti: 3 önemli özellik geldi

Google'ın internet tarayıcısı Chrome güncellendi. Özellikle, gün içinde birden fazla cihaz (telefon, PC, tablet gibi) arasında geçiş yapan kullanıcılar için önemli bir yenilik geldi. İşte detaylar!
 - Fiyatları ve teslim tarihleri belli oldu
20 Eylül 2024 - 12:02

iPhone 16 serisi Türkiye'de satışa sunuldu: İşte fiyatları ve teslim tarihleri

Apple, merakla beklenen iPhone 16 serisini satışa sundu. Bu yıl bir farklılık olarak, Türkiye yeni iPhone'ların ilk satışa çıktığı ülkeler arasında yer aldı. Daha önce Apple, telefonlarını Türkiye'ye geç getiriyordu ve bu sebeple de eleştiriliyordu. Ancak iPhone 16 serisinin Türkiye'de teslimatlarında can sıkıcı bir durum var! İşte iPhone 16 fiyatları ve özellikleri.
 - Hedefi tam 12'den vurdu!
20 Eylül 2024 - 11:12

TUSAŞ görüntüleri paylaştı: İnsansız savaş uçağımız ANKA III ilk atış testinde hedefi 12'den vurdu

Yerli ve milli insansız savaş uçağı ANKA III, ASELSAN ve ROKETSAN'ın teknolojileriyle donatılarak ilk atış testini başarıyla tamamladı ve hedefi tam isabetle vurdu. TUSAŞ tarafından bu başarı, Türkiye'nin operasyonel gücünü artıran önemli bir adım olarak duyuruldu.
Teknoloji - Teknoloji
20 Eylül 2024 - 10:37

WhatsApp, sohbet teması değiştirme özelliği hazırladı: İlk ekran görüntüleri geldi!

WhatsApp, kullanıcıların sohbet deneyimini kişiselleştirebileceği yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Android beta sürümünde test edilen bu özellikle, kullanıcılar sohbet balonları ve duvar kağıtlarının renklerini çeşitli temalar arasından seçerek özelleştirebilecek. Yeni özellik nasıl çalışacak? İşte detaylar.
 - İşte en çok satılan markalar
20 Eylül 2024 - 09:58

İkinci el telefon satışları yükselişte: En çok satış yapan marka belli oldu

Yeni bir telefon almakta zorlanan birçok kişi için ikinci el telefonlar giderek daha popüler hale geliyor. Artan enflasyon ve döviz kuru dalgalanmaları, sıfır telefon fiyatlarını ulaşılması güç hale getirirken, bütçesini zorlamak istemeyen kullanıcılar ikinci el cihazlara yöneliyor. Bu pazarın büyüklüğünü gösteren bir rapora göre, ikinci el telefon satışları yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7 artış gösterdi. En çok satış yapan marka da belli oldu.
 - Drone saldırılarını bertaraf edecek
20 Eylül 2024 - 09:17

Drone saldırılarına karşı yeni güç: ALKA Enerji Silahı, Çelik Kubbe'ye entegre edilecek

ROKETSAN, gelişen tehditlere karşı savunma teknolojilerini bir adım ileri taşıyarak ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi'ni (YESS) geliştirdi. Bu sistem, drone saldırıları gibi zorlu asimetrik tehditleri bertaraf etmek için tasarlandı ve kritik askeri tesis ve devlet kurumlarını koruma görevini üstleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Eylül 2024 - 20:11

YouTube sinirleri yine altüst edecek! Reklamlar artık duraklatılınca da çıkacak

YouTube, videolar duraklatıldığında ekranda sabit reklamlar göstermeye yönelik yeni bir özelliği devreye alıyor. Yeni reklam uygulaması, YouTube Premium aboneliği olmayan kullanıcılara sunulacak. Videolar durdurulduğunda, reklamlar ekranın üzerinde görünerek kullanıcıya sunulacak.
 - Bayraktar müjdeyi duyurdu!
18 Eylül 2024 - 20:14

Bayraktar müjdeyi duyurdu! Kızılelma PT3 teker kesti

Baykar tarafından özgün olarak geliştirilen yerli ve milli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma PT-3 bir başarıya daha imza attı. Teker kesme testini başarıyla tamamlayan Kızılelma PT-3, geçtiğimiz günlerde Motor Çalıştırma ve Koşu Testleri'ni de başarıyla tamamlamıştı. 
 - Oksijen bulma sorunu çözüldü
18 Eylül 2024 - 17:43

Ay'da yaşam için önemli adım: 'Oksijen bulma sorununu' çözecek sistem başarıyla test edildi

Oksijen üretimi, Ay'da uzun süreli insan varlığı için gerekli olan kaynak bağımsızlığını sağlama yolunda büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Sierra Space, Ay'da yaşamı mümkün kılacak önemli bir adım atarak Ay toprağından (regolit) oksijen üretebilen bir teknoloji geliştirdi. Peki bu nasıl oldu?
Sona Git