Tgrt Haber

Alper Gezeravcı TEKNOFEST kuşağıyla bir araya gelecek

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Şubat 2024 16:18 - Güncelleme : 10 Şubat 2024 16:19

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyaya dönen Alper Gezeravcı'nın TEKNOFEST kuşağı ile bir araya geleceğini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye​'nin bir gözünün de ülkenin insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştiren ve dün Dünya'ya dönen astronotAlper Gezeravcı​'da olduğunu ifade etti.

Gezeravcı'nın sağ salim Dünya'ya indiğini belirten Kacır, şu değerlendirmede bulundu:

"İlk sağlık kontrollerinden sonra ailesiyle buluşma imkanına kavuştu. Geçtiğimiz saatlerde annesi, babası ve kardeşiyle, yengesiyle ve yeğeni ile bir araya gelmiş oldular. Şimdi önümüzdeki günlerde sağlık kontrolleri tamamlanacak ve astronotumuz çok erken bir şekilde inşallah ülkemize gelecek. Türkiye'de, Türk gençleri ile Türk çocukları ile buluşacak, ilham kaynağı olduğu, geleceğin bilimsel projelerine imza atacak TEKNOFEST kuşağı ile bir araya gelecek. En erken şekilde ülkemize gelmesi için Sayın Cumhurbaşkanı'mız, bir Cumhurbaşkanlığı uçağını astronotumuz için tahsis etmiş oldular."

Alper Gezeravcı TEKNOFEST kuşağıyla bir araya gelecek - 1. Resim

NİCE ALPER GEZERAVCI'LAR YETİŞECEK

Bakan Kacır, Gezeravcı'nın beklenilenden daha erken Türkiye'de olabileceğini anlatarak, "Ve bütün bu deneyimi, özellikle yürüttüğü bilimsel çalışmaları kendi ağzından hem milletimize, hem bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza, gençlerimize anlatma, onlarla paylaşma imkanı bulacak. İnşallah Türkiye nice Alper Gezeravcı'lar yetiştirecek, nice bilim misyonlarına imza atacak." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...