Tgrt Haber

Aman dikkat! Apple'ın hatası, restorana binlerce dolar kaybettirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
23 Ocak 2024 19:19 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 19:20
Aman dikkat! Apple'ın hatası, restorana binlerce dolar kaybettirdi

Apple Haritalar'ın Avustralya'da bir restoranı yanlışlıkla "kalıcı olarak kapalı" olarak göstermesi, işletme sahibi Chris Pyatt'ın binlerce dolar zarara uğramasına neden oldu.

Apple​'ın navigasyon ve harita uygulaması Apple Maps, Avustralya​'daki bir restoranı yanlışlıkla "kalıcı olarak kapalı" şeklinde gösterdiği için, restoran​ sahibinin binlerce dolar zarara uğradığı bildirildi.

Chris Pyatt isimli restoran sahibi, ABC Avustralya sitesine verdiği demeçte, işlettiği Tayland restoranı Pum's Kitchen'ın ne zamandan beri "kapalı" olarak işaretlendiğinden emin olmadığını söyledi. Ancak bu süre zarfında işletmenin 12 bin Avustralya doları (yaklaşık 240 bin TL) para kaybettiğini belirtti.

APPLE'DAN DESTEK ALAMADI

Pyatt, bir Apple müşteri hizmetleri temsilcisiyle yaptığı görüşmede, kendisine "Apple müşterisi olmadığı için yardımcı olamayacakları" cevabını aldığını ifade etti.

Kendisine internet üzerinden bir geri bildirim göndermesinin söylendiğini belirten Pyatt, daha sonra restoranın "açık" durumunu Google Chrome'da güncellemeyi başardığını söyledi. Ancak bundan sonraki günlerde dahi değişikliklerin Apple Maps uygulamasına yansımadığını kaydetti.

Apple'ın destek web sitesine göre, işletme sahipleri, Business Connect adlı ücretsiz uygulamayı kullanarak, Apple Haritalar'a işletmeleri ile ilgili bilgi ekleyebilir.

Bununla birlikte, Apple Destek Topluluğu'ndaki birçok forum tartışmasına göre, Pyatt ile aynı sorundan muzdarip olan diğer işletme sahipleri de son yıllarda mağazalarının kalıcı olarak kapatıldığını gösteren yanlış etiketlerle mücadele ediyor.

Apple, Haritalar uygulamasını 2012 yılında piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra CEO Tim Cook, eksik bilgi ve coğrafi hatalar gibi bazı kusurlarından dolayı özür dilemişti. Cook, "Haritalar'ı daha iyi hale getirmek için" harekete geçtiklerini açıklamıştı.

Teknoloji devi firma, on yılı aşkın bir süre içinde uygulamayı geliştirmek için yeni özellikler eklemek ve uygulamayı tamamen yeniden tasarlamak da dahil olmak üzere bir dizi değişiklik yaptı.

Kaynak: Business Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...