Tgrt Haber

Amazon, FIFA'nın yapımcısı EA'yı satın almak için kolları sıvadı: Microsoft'un ardından dev bir anlaşma gerçekleşebilir

Editör: Okan Güleş / Kaynak: eurogamer
26 Ağustos 2022 16:27 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 16:29
Amazon, FIFA'nın yapımcısı EA'yı satın almak için kolları sıvadı: Microsoft'un ardından dev bir anlaşma gerçekleşebilir

Çevrimiçi perakende devi Amazon, FIFA yayıncısı EA'yı satın almak için kolları sıvadı. Resmi teklifin kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Yeni bir rapora göre çevrimiçi perakende devi Amazon​, oyun devi ve aynı zamanda FIFA​'nın yapımcısı EA'yı satın almak için kolları sıvadı. USA Today'in haberine göre Amazon'un, resmi teklifi bugün ya da daha sonra resmi olarak açıklaması bekleniyor. Ancak henüz ne kadarlık bir teklif​ yapılacağına dair bilgi bulunmuyor.

EA, Amazon'un yanı sıra başka şirketlerin de satın almasıyla daha önce gündeme gelmişti. Rapora göre Apple ve Disney'in de EA'yı satın alacağına dair haberler ortada dolaşıyordu. Ancak şu an en ciddi aday Amazon ve resmi teklifin kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.

AMAZON, FIFA YAPIMCISINI SATIN ALACAK

Amazon'un hangi amaçla EA'yı satın alacağı ise epey merak konusu. USA Today'ın aktardığına göre Amazon; kendi yapımı TV dizilerinde; Dead Space veya BioWare'in Mass Effect ve Dragon Age gibi EA yapımı franchise'lardan yararlanabilir. 

Konuya ilişkin EA sözcüsü, verdiği bir demeçte "Birleşme ve satın almalarla ilgili söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz," ifadelerini kullandı. Ancak son zamanlarda gerçekleşen satım alımlar, Amazon'un da EA'yı alabileceğini ortaya koyuyor. Örneğin 2022'de en büyük satın alım Microsoft tarafından gerçekleşti.

Teknoloji devi Microsoft, 70 milyar dolar karşılığında dev yatırımla Activision Blizzard'ı, 3,6 milyar dolara Take-Two'nun Zynga'yı satın aldı. EA'nın da Amazon tarafından yüksek bir miktar karşılığında satın alınması bekleniyor. 

 

 

Kaynak: eurogamer
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...