Tgrt Haber

Amazon, geçiş anahtarı ile oturum açmayı aktifleştirdi

24 Ekim 2023 11:45 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 11:45
Amazon, geçiş anahtarı ile oturum açmayı aktifleştirdi

Amazon, web sitesinde ve iOS mobil uygulamasında geçiş anahtarı desteğini aktifleştirdi. Kullanıcılar artık parola yerine, yüz tanıma ya da parmak izini kullanarak Amazon'daki hesaplarında oturum açabilecek.

Dünya genelinde e-ticaretin dev ismi Amazon​, yepyeni bir özellik ile kullanıcıları karşısına çıktı. Şirket geçiş anahtarları (passkeys) ile oturum açma işlevini iOS​ mobil uygulamasında ve web sitesinde kullanıma sunduğunu duyurdu.

Özellik, parola​ kullanmadan oturum açmayı mümkün hale getiriyor. Kullanıcılar, cihazlarını kilitlemek için kullandıkları biyometrik verileri veya PIN'lerini kullanarak Amazon hesaplarına anında erişebilecekler.

AMAZON, GEÇİŞ ANAHTARI​ DESTEĞİNİ DUYURDU

Geleneksel parolaların yerini alan geçiş anahtarı özelliği, internet kullanıcılarına daha güvenli bir oturum açma deneyimi vadediyor. Çünkü hesabınızı koruyan herhangi bir şifre olmadığı için, verileriniz olası sızıntılara veya sosyal mühendislik saldırılarına karşı daha korunaklı hale geliyor.

Edinilen bilgilere göre bu teknoloji, kullanıcı cihazında güvenli bir şekilde saklanan özel bir anahtar ile hizmet sağlayıcısının sunucularında saklanan bir genel anahtara dayanıyor. Bu çift anahtarlar, her hizmet ve web sitesi için benzersiz olup, oturum açabilmek için eşleşmeleri gerekiyor.

Ayrıca passkey'ler, hesabınıza giriş yapabilmeniz için ek bir güvenlik kodu girmenizi gerektiren iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinden de daha kullanışlı. Ancak Amazon, geçiş anahtarını aktif eden kullanıcıları için iki faktörlü doğrulamayı otomatik olarak kapatmayacağını söylüyor.

Şirketin internet sitesindeki yardım sayfasında belirttiğine göre, iki adımlı doğrulamayı açan kullanıcılar, geçiş anahtarını etkinleştirdikten sonra dahi hesaplarına giriş yaparken kimliklerini bir kez daha doğrulamaları gerekecek.

Genelde bu iki özellik bir arada kullanıldığında, geçiş anahtarıyla kimlik doğrulaması yeterli olur. Örneğin Google, 'mümkün olduğunda şifreyi atla' seçeneği ile kullanıcıların, hesaplarına ek bir parolaya gerek duymadan sadece yüz tanıma veya parmak izi doğrulamasıyla girme olanağı sunuyor.

Passkeys özelliğini açmak için kullanıcıların sadece Amazon'da "Hesabım" bölümünün altında bulunan "Oturum açma ve Güvenlik"e girmeleri ve ardından yeni "Geçiş Anahtarı" seçeneğinin yanındaki "Kur" butonuna tıklamaları yeterli oluyor.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...