Tgrt Haber

Amazon internetten araba satışına başlıyor: İlk marka belli oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Kasım 2023 12:18 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 12:23
Amazon internetten araba satışına başlıyor: İlk marka belli oldu

Otomobil alım satımında yeni bir dönem başlıyor. Hyundai, arabalarının internet üzerinden satın alınabilmesi için e-ticaret devi Amazon ile anlaştı. Sistem kullanıma açıldığında, araç sahibi olmak "kahve siparişi vermek kadar" kolay olacak.

ABD​ merkezli teknoloji devi Amazon​, internet sitesinde iğneden ipliğe her ürünü ve hizmeti satıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren stoklara otomobil​ modellerinin gireceği açıklandı, hatta ilk marka da belli oldu.

Amazon, yayınladığı bir blog yazısında, 2024 yılı itibarıyla ABD'deki otomobil satıcılarının, Amazon üzerinden araçlarını satabileceğini açıkladı. Bu kapsamda stoklara girecek ilk marka Güney Koreli 'Hyundai' olacak.

SİPARİŞİ VERİLEN ARABA EVE KADAR GELECEK

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılarına arabalarını internetten kolay bir şekilde satın alma imkanı sunacağını kaydeden Amazon, müşterilerin model, donanım, renk ve özellikler dahil çeşitli tercihlere göre bölgelerindeki mevcut araçları arayabileceğine dikkati çekti.

Ödemeyi müşteri tercih ettiği finansman seçeneğiyle gerçekleştirecek. Sipariş verilen araba, uygun zaman diliminde adrese kadar teslim edilecek ya da müşteri dilerse evine yakın bir konumdaki yerel bayiden teslim almayı seçebilecek.

SADECE AMERİKA'DA GEÇERLİ

Amazon, yeni dijital alışveriş deneyimini Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müşterilerine sunacağını aktardı. Daha fazla ülkeye veya bölgeye genişletme planı olup olmadığını, böyle bir planı varsa da ne zaman ve hangi ülkelerde hayata geçireceğini açıklamadı.

HYUNDAI​ ARABALARA YAPAY ZEKA DOPİNGİ

Amazon ile Hyundai arasındaki iş birliği anlaşması sadece internetten araba satışını kapsamıyor. 2025 yılından itibaren Hyundai'nin yeni nesil otomobil modellerini satın alan kullanıcılar, ABD'li şirketin yapay zeka asistanına arabalarında erişebilecekler.

Halihazırda Amazon'un Echo adlı akıllı ev cihazları serisinde kullanılan Alexa, araç sürücülerine müzik, podcast, sesli kitap, güncel trafik güncellemeleri ve hava durumu gibi özelliklere kolay erişim imkanı tanıyacak.

META İLE DE ANLAŞTI

Amazon, Meta ile yaptığı anlaşmayla sosyal medya uygulamalarına da girdi. ABD'deki kullanıcılar yakında Instagram ve Facebook hesapları ile Amazon hesaplarını bağlayarak, uygulamadan çıkmadan alışveriş yapabilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...