Tgrt Haber

Amazon, Netflix ile dalga geçti: Yeni özelliğine Netflix kullanıcıları bile güldü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: India Today
26 May 2023 12:48 - Güncelleme : 26 May 2023 12:50
Amazon, Netflix ile dalga geçti: Yeni özelliğine Netflix kullanıcıları bile güldü

Netflix'in aile üyeleri dışındaki kullanıcılarla şifre paylaşımını yasaklaması eleştiri konusu oldu. Amazon, Netflix'in daha önce şifre paylaşımını övdüğü bir tweetini gündeme getirerek şirket ile adeta dalga geçti.

Son zamanlarda Netflix, şifre paylaşımının önüne geçmek için birtakım düzenlemeler getirdiğini duyurmuştu. Bu düzenlemeyle birlikte, Netflix hesap şifresinin aileniz veya ev arkadaşınız dışında başka kişilerle paylaşılması yasaklanmıştı.

Netflix'in bu kararı birçok ülkede tepkiye yol açtı. Şirket İspanya başta olmak üzere şifre paylaşımını yasakladığı yerlerde 1 milyondan fazla abone​ kaybetti. Bununla birlikte Netflix'i kullanıcılarının yanı sıra rakipleri de eleştirmeye başladı.

YILLAR ÖNCEKİ PAYLAŞIMINI HATIRLATTI

Amazon Prime Video​ UK, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Netflix'in yıllar önce paylaşmış olduğu "Aşk şifreyi paylaşmaktır..." tweetini alıntılayarak Prime Video uygulamasının arayüzündeki "Kim İzliyor?" menüsünü gösterdi.

https://twitter.com/primevideouk/status/1661760395659321346

Bu ekrandaki "Kim İzliyor?" yazısının altında "Everyone who has our password" yani "Şifremize sahip olan herkes" cümlesi yer alıyor. Amazon Prime Video, bu paylaşımıyla tek bir Prime Video hesabının aynı anda 6 kullanıcıyla paylaşılabildiğine ve bunun için ek ücret istemediğine dikkat çekiyor.

30 MİLYON GÖRÜNTÜLENDİ

Bu mizahi yaklaşım, sosyal medyada geniş bir ilgiyle karşılandı. Amazon Prime Video'nun eleştirel paylaşımı 30 milyondan fazla görüntülenirken, 60 bine yakın kullanıcı retweetledi ve 10 binden fazla kişi de beğendi.

Netflix'in şifre paylaşımıyla ilgili düzenlemeleri, platformun hesap paylaşımı nedeniyle uğradığı gelir kaybını önlemek amacıyla alındı. Şirketin açıklamasına göre dünya genelinde 100 milyon kişi Netflix'i para vermeden kullanıyor.

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Avustralya, Singapur ve Meksika'nın da aralarında olduğu 103 ülkede Netflix şifre paylaşım yasağını başlattı. Aile üyesi dışında bir başkasıyla hesabını ortak kullanmak isteyen aboneler 7.99 dolar ödemek zorunda kalacak. Öte yandan bu özellik henüz Türkiye'ye gelmedi.

NETFLİX TÜRKİYE ÜYELİK​ ÜCRETLERİ

Donanım Haber'in aktardığına göre Netflix temel paket fiyatı 63.99 TL, standart paket fiyatı 97.99 TL ve en üst paket olan özel paket fiyatı da 130.99 TL. Netflix öğrenci üyeliği için ise özel bir abonelik paketi bulunmuyor.

Kaynak: India Today

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: India Today

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...