Tgrt Haber

Amazon, yapay zeka sohbet robotu Q’yu tanıttı: Fiyatı da açıklandı

29 Kasım 2023 10:56 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 11:00
Amazon, yapay zeka sohbet robotu Q’yu tanıttı: Fiyatı da açıklandı

Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Amazon, kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni yapay zeka sohbet robotu Q’yu tanıttı.

Yapay zekanın adım adım ilerlerdiği bu günlerde, teknoloji devleri de trende uymayı unutmuyor. Chatbot entegrasyonu şu ana kadar pek çok platforma dahil edilirken, buna son katılan isim de Amazon​ oldu.

AA’nın Amazon açıklamasından aktardığına göre müşterilerin işlerine göre özelleştirilebilen yeni tür üretken yapay zeka​ destekli asistan Amazon Q’nun ön sürümü kullanıma sunuldu.

AMAZON Q NELER YAPABİLECEK?

Dikkat çeken konu hakkında yapılan resmi açıklama şöyle oldu: “Amazon Q, özellikle yapılan işlere ve müşterilerin işlerine göre özelleştirilebiliyor ve sorulara hızlı cevaplar alınabilmesini, içerik oluşturulmasını, herhangi bir konuda harekete geçilmesini destekleyerek bu bilgilerin müşterinin bilgi depoları, kodları ve kurumsal sistemleri arasında paylaşılmasını da sağlıyor. 

Öte yandan Amazon Q, şirketlerin çalışanlarına görevlerini kolaylaştırmak, karar alma ve problem çözmeyi hızlandırmak ve iş yerinde yenilikçiliği teşvik etmek için bilgi ve tavsiyeler sunuyor. 

AWS’in kurumsal müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığı Amazon Q, kuruluşun mevcut kimliklerine, rollerine ve izinlerine göre etkileşimlerini her bir kullanıcı özelinde kişiselleştirebilmek de mümkün.

Ek olarak temel modellerini eğitmek için hiçbir zaman ticari müşterilerin verilerini kullanmadığı için de güvenli bir platform sunan AmazonQ, ön izleme aşamasında kullanıma sunuldu.  Bu robotu kullanmanın maliyetinin de 20 dolar olduğu aktarıldı.

Son olarak Amazon Q’nun ismi, , James Bond filmlerindeki aynı isimli karakterden veya Star Trek televizyon programlarındaki Q karakterinden geliyor.

Kaynak: CNBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...