Tgrt Haber

Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa ücretli oluyor: Yeni Alexa, fiyatı ile cep yakacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: PhoneArena
28 Ağustos 2024 11:58 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 11:58
Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa ücretli oluyor: Yeni Alexa, fiyatı ile cep yakacak

E-ticaret devi Amazon, "Google Asistan" ve "iPhone Siri" gibi sesli asistan uygulamalarına rakip Alexa platformunu güncelliyor. Kullanıcılarla çok daha doğal iletişim kurabilecek Alexa, yeni özelliklerini ücretli sunacak. Peki Amazon Alexa fiyatı ne kadar?

Amazon​, rekabetin kızıştığı yapay zeka​ destekli sesli asistan pazarında büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket uzun zamandır beklenen Alexa güncellemesinin çıkış tarihini nihayet belirledi. Washington Post'un haberine göre yeni Alexa, ekim​ ayında kullanıcılara sunulacak.

AMAZON​ ALEXA NE KADAR?

Yapay zeka​ tabanlı Alexa'nın, aylık 10 dolara kadar bir abonelik ücreti ile sunulması bekleniyor. Ancak mevcut "klasik Alexa" servisi ücretsiz olarak kullanılmaya devam edecek. Fiyatlandırma, abonelik detayları ve yeni ürün adı gibi bilgilerin bu ay açıklanması bekleniyor.

Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa ücretli oluyor: Yeni Alexa, fiyatı ile cep yakacak - 1. Resim

Yeni Alexa'nın tanıtacağı özellikler arasında, kullanıcıların okuma alışkanlıklarına göre günlük haber özetleri sunacak Akıllı Özetleme özelliği öne çıkıyor. Ayrıca tarif önerileri, çocuk dostu bir sohbet botu ve yeni alışveriş araçları gibi yeniliklerin de yer alması bekleniyor.

Bunun yanı sıra, Amazon​'un daha önce konuşulan Project Metis adında, OpenAI'ın ChatGPT ve Google'ın Gemini'ına rakip olacak web tabanlı bir sohbet botunu da tanıtması planlanıyor. Güncellenmiş Alexa, kullanıcıların seslerini tanıyacak ve daha iyi yardım sunmak için kişisel sorular soracak.

Yapay zeka​ destekli sesli asistan pazarında ChatGPT, Siri, Google Asistan gibi birçok hizmet yer alıyor.

Kaynak: PhoneArena
Sonraki Haber Yükleniyor...