Tgrt Haber

AMD ekran kartı sahipleri dikkat! İki modele destek kesiliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: AnandTech
09 Kasım 2023 21:01 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 21:02
AMD ekran kartı sahipleri dikkat! İki modele destek kesiliyor

AMD, Polaris ve Vega mimarisine sahip ekran kartlarına yönelik güncelleme desteğini azaltacağını açıkladı. Bu modeller artık yalnızca güvenlik güncellemeleri alacak.

AMD​, eski Graphics Core Next (GCN) mimarisi Polaris ve Vega grafik işlemcileri için sürücü desteğini azaltmaya başladı. Şirketin açık kaynaklı Vulkan Linux sürücüsü olan AMDVLK'da desteği sonlandırmasının ardından, şimdi de Windows sürücülerinde bu eski mimarilere destek kesiliyor.

AMD​, POLARIS VE VEGA İÇİN DESTEĞİ KESTİ

Genişletilmiş sürücü desteği programına göre, Polaris ve Vega modelleri artık RDNA mimarisiyle aynı özelliklere sahip olmayacak. Şirket eski mimarilere bir süre daha destek vermeyi sürdürecek; fakat bu destek, güvenlik güncellemeleri ve "küçük işlevsellik güncellemeleri" ile sınırlı olacak.

Esas olarak AMD​, eylül ayında yayınladığı Adrenalin 23.9 sürücü serisi ile bu değişimi başlattı. RDNA ve GCN sürücü paketleri iki temel bölüme ayrıldı. RDNA ekran kartları ana sürücü dağıtımının bir parçası olarak yeni özellikler ve güncellemeler alacakken, GCN kartlar ise geri plana atıldılar.

AMD​ henüz web sitesinde bu sürücü desteği değişikliğini resmi olarak duyurmadı, fakat bir şirket sözcüsü AnandTech sitesine yaptığı açıklamada, "Polaris ve Vega grafik mimarileri olgun, istikrarlı ve performanslıdır. Düzenli yazılım ayarlarından pek fazla kazanım elde etmezler." şeklinde konuştu.

"AMD'nin ilkeriye dönük olarak Polaris ve Vega tabanlı ürünler için önemli güvenlik ve işlevsellik güncellemelerini de içeren kritik güncellemeleri ayrı bir sürücü paketi aracılığıyla sağlayacağını" belirten sözcü, "Taahhüt edilen destek, AMD​'nin 'eski' olarak sınıflandırdığı ürünlerden daha fazladır ve oyuncular Polaris ve Vega tabanlı ürünlerde en sevdikleri oyunların keyfini çıkarmaya devam edebilir." ifadelerini kullandı.

AMD​'nin bu kararı, şirketin daha yeni ve modern teknolojilere odağını tamamen çevirdiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Polaris ve Vega mimarilerinin artık geride bırakıldığı bu dönemde, şirketin yeni mimarilerine yönelik geliştirme ve iyileştirme çalışmalarına ağırlık vereceği belirtiliyor.

Kaynak: AnandTech
Sonraki Haber Yükleniyor...