Tgrt Haber

Android 14 güncellemesi ile küçük ama hayat kurtaran yenilik geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
11 Eylül 2023 15:53 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 15:56

Google’ın artık kararlı sürümüne hazırlandığı Android 14 güncellemesi için bir önemli yenilik daha ortaya çıktı. Kullanıcılar ses açma kapatma bölümünde basit ama büyük bir avantaja sahip olacak.

Google​, Android 14​ Beta güncellemesini diğer markaların da kullanımına açtı. Artık kararlı hale getirilen yeni işletim sistemi, önümüzdeki aylarda resmi olarak piyasaya çıkacak.

Halihazırda beta sürümleriyle cihazlara sunulan Android 14 için bir önemli özellik daha ortaya çıktı. Telefonun sesini kısmak artık eskisinden çok daha kolay olacak. İşte yeni özelliğin detayları.

SES AYARLARI ANDROİD 14 İLE DAHA KOLAY

9To5Google tarafından keşfedilen değişikliklere göre Android 14 Beta 5.x’te ses çubuğunun sol tarafında yer alan hoparlör simgesine dokunulduğunda, sesin direkt olarak kapatıldığı fark edildi.

Ayrıca sesin direkt kapatılmasının dışında, hoparlör simgesine tekrar dokunulduğunda ses yeniden orta seviyenin biraz daha üstüne çıkıyor.

Şu anda test aşamasında olan bu yeniliğin, önümüzdeki aylarda resmi olarak Android cihazlara gelmesi bekleniyor.

Android 14, teknolojik açıdan üst seviye sınıfta bulunan akıllı telefon ve tabletleri kesin olarak destekleyecek. Örneğin Samsung'un Galaxy S23, S22, S21 serisi ile Xiaomi​'nin 13 Pro, Poco F4, Poco M5 gibi amiral gemisi modellerini kullananlar, yeni sürüm çıkar çıkmaz güncellemeyi yükleyebilecekler.

 

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hshdnxndk12 Eylül 2023 21:49

Aynısı android 11 de var

Predator12 Eylül 2023 15:10

O ses özelliği kullandığım android 10 da var zaten neyin kafası bu anlamadım

Sonraki Haber Yükleniyor...