Tgrt Haber

Android 14 hayat kurtaran yenilikle gelecek: Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi çalışacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
19 May 2023 11:00 - Güncelleme : 19 May 2023 11:04
Android 14 hayat kurtaran yenilikle gelecek: Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi çalışacak!

Google tarafından beta sürecinde test edilen Android 14’ün yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. Tıpkı bilgisayarlardakine benzer bir taşıma işlemi geliyor.

Android​ 14 uzun süredir Google​ tarafından test edilirken, beta sürecinde desteklenen modeller için de yayınlanıyor. Bu bağlamda yeni özellikleri çok önceden görmek de kaçınılmaz oluyor.

Yayın tarihi yaklaşırken Android 14’ün bir özelliği daha gün yüzüne çıktı. Daha önce Ultra HD desteğinin geleceğini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise bundan farklı olarak kullanıcıların uygulamalar arasında tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi bir kopyala-yapıştır işlevine sahip olacağı ortaya çıktı.

DOSYA VE METİN, UYGULAMALAR ARASINDA KOLAYCA PAYLAŞILABİLECEK

Android 14​ ile ilgili yenilikleri önceden tespit ederek paylaşan Nail Sadykov, son beta sürümünde dikkat çeken bir özelliğe değindi.

Önümüzdeki aylarda sunulması beklenen yeni özellik metin ve dosya kopyalayıp, yapıştırmayla ilgili. Android 14 ile kullanıcılar metin ve dosyaları iki uygulama arasında sürükleyip bırakabilecek.

Yukarıda da gördüğünüz üzere belirli bir metin yazılıyor, daha sonra o metin kopyalanıp tam ekran olan başka bir uygulamaya yapıştırılabiliyor. Özellikle Google’ın Android cihazlar için sunacağı bu yenilik, genel çoklu görevlerde kullanıcıya büyük kolaylık sağlayacaktır.

ANDROİD TELEFONLARA ULTRA HD DESTEĞİ GELİYOR

Google, Ultra HD adını verdiği yeni bir format biçimini daha duyurdu.

Ultra HD formatı, fotoğrafların geriye dönük uyumlu JPEG formatında çekilmesine izin verirken, 8 bit'in ötesinde bir dinamik aralık sunulmasını olanak tanıyacak. Bu sayede, akıllı telefon fotoğrafçılığında daha ayrıntılı gölge ve vurgu detayları ile karşımıza çıkacak.

Android 14 hayat kurtaran yenilikle gelecek: Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi çalışacak!

Donanımhaber’in aktardığına göre  Google, bu formattaki resimlerin mevcut uygulamalarla geriye dönük olarak uyumlu olacağını söylüyor. Ultra HDR formatı, HDR özelliğini desteklemeyen uygulamalarda bile SDR JPEG dosyası olarak gösterilebilecek. Bu durum, kullanıcıların yeni formata sahip görüntüleri başkalarıyla paylaşmasını kolaylaştıracak diyebiliriz. Fakat bunu sadece Snapdragon 8 Gen 2 destekli telefonlarda destekleneceği iddia ediliyor.

Kaynak: Twitter
Derleme: TGRThaber.com.tr /Okan Güleş

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...