Tgrt Haber

Android 14'ün yeni güncellemesi, büyük bir sorunla çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
08 Mart 2024 12:04 - Güncelleme : 08 Mart 2024 12:04
Android 14'ün yeni güncellemesi, büyük bir sorunla çıktı

Google, Android 14 QPR3 Beta 2 güncellemesini kullanıma sundu. Ancak bu beta sürümünün, bazı Pixel telefonlarda açılmama sorununa neden olduğu bildirildi.

Teknoloji devi Google​, Android 14​ işletim sistemi için güvenlik​ ve gizlilik odaklı güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Bu hafta Pixel​ telefonlara yeni özellikler getiren bir güncellemenin yayınlanmasının ardından, şimdi de Android 14 QPR3 Beta 2 sürümü piyasaya sürüldü.

Henüz herkese açık olmayan ve yalnızca beta test kullanıcılarının yükleyebildiği güncelleme, geçen ayki sürümden bu yana birçok hatayı ortadan kaldırdığı belirtiliyor. Ancak ilk raporlarda güncellemenin beraberinde büyük bir sorunu da getirdiği ortaya çıktı.

ANDROİD 14 QPR3 BETA 2 İLE GELEN YENİLİKLER

Öncelikle Android 14 QPR3 Beta 2 güncellemesi ile gelen yeniliklere ve düzeltilen hatalara bir bakalım.

Android 14 QPR3 Beta 2, ilk QPR3 beta sürümündeki bazı sinir bozucu sorunları gideriyor. Bunlar arasında, uygulama güncellemeleri veya kullanıcı değiştirme gibi belirli olaylar sırasında cihazın çökmesi, yeniden başlatma sonrasında ekranların uyanmaması, her zaman açık ekran arızaları ve pil durumu bilgilerinin kaybolması yer alıyor.

Android 14'ün yeni güncellemesi, büyük bir sorunla çıktı - 1. Resim

Android 14 QPR3 Beta 2 güncellemesindeki hata düzeltmelerini sıralamak gerekirse:

- Bazen bir cihazın beklenmedik şekilde çökmesine veya yeniden başlatılmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
- Cihaz flashlandıktan sonra uygulamaları güncellerken bazen cihazın çökmesine veya beklenmedik şekilde yeniden başlatılmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
- Bir cihazın flaştan başlatıldıktan sonra boş, siyah bir ekran görüntülemesine neden olan sorunlar düzeltildi.
- İkincil kullanıcıya geçtikten sonra cihazın çökmesine ve boş, siyah ekran görüntülemesine neden olan sorun düzeltildi.
- Her zaman açık ekran modu etkinleştirildiğinde, "Uyandırmak için iki kez hafifçe vurun" hareketini engelleyen ve kullanıcının cihazın kilidini açmak için parmak izini kullanmaya çalışması durumunda cihazın kilidinin açılmasını engelleyen sorunlar düzeltildi.
- Bazen pil bilgilerinin sistem ayarlarında, durum çubuğunda ve kilit ekranında doğru görüntülenmemesine neden olan bir sorun düzeltildi.
- Cihazdan cihaza aktarımların ve yedekleme ve geri yüklemenin çalışmasını engelleyen sorunlar düzeltildi.

ANDROİD 14 QPR 3 BETA 2, PİXEL TELEFONLARI ÇÖKERTTİ

Teknoloji sitesi 9to5Google da dahil olmak üzere birden fazla kaynak, Android 14 QPR3 Beta 2 "sideloading" yöntemiyle yüklendikten sonra Pixel telefonların açılmadığını bildirdi. Hatta Google'ın en yeni amiral gemisi Pixel 8 Pro ve katlanabilir Pixel Fold'da bile bu sorunun tespit edildiği aktarıldı.

Bununla birlikte OTA (kablosuz) güncelleme yoluyla yüklendiğinde sorun yaşanmadığı belirtildi.

Kaynak: Gizmochina

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...