Tgrt Haber

Android 15 ile akıllı telefonlara, iPhone'a benzer görev çubuğu geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
08 Ağustos 2024 09:13 - Güncelleme : 08 Ağustos 2024 09:13

Yakında final sürümü yayınlanacak Android 15 güncellemesinin bir özelliği daha sızdırıldı. Son olarak, Android 15 ile birlikte akıllı telefonlara, kullanıcıların favori uygulamalarına hızlıca erişebildiği iPhone'daki Dock'a benzer bir görev çubuğu geliyor.

Android 15​, bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya sürüldüğünde, video izlerken kullanıcıların dikkatini dağıtan bildirimleri durdurmak için yeni bildirim kontrolleri ve telefonlara "küçük" bir görev çubuğu getirebilir.

Görev çubukları şu anda sadece tabletlerde ve Samsung Galaxy Z Fold 6 gibi büyük katlanabilir ekranlı cihazlarda bulunuyor. Ancak Android 15, bu faydalı aracı katlanabilir olmayan telefonlara da getirecek. Android Authority, bu küçük görev çubuğunun kodlarına ulaştı ve YouTube video demosu, iki uygulamanın aynı anda ekranda görünmesini sağlayabileceğini gösteriyor.

ANDROID 15 İLE GÖREV ÇUBUĞU, TELEFONLARA GELİYOR

Büyük telefonlar için de Google, kullanıcılara iki stil arasında geçiş yapma seçeneği sunacak: kalıcı ve kayan stil. Kalıcı stil her zaman yer kaplarken, küçük cihazların kullanacağı geçici kayan stil erişilmesi zor olabilir. Android 15 ile, ihtiyaçlarınıza en uygun stili seçebileceksiniz.

Android 15 ile akıllı telefonlara, iPhone'a benzer görev çubuğu geliyor - 1. Resim

Görev çubuğu ilk olarak büyük ekranlı cihazlara yönelik özel bir Android sürümü olan Android 12L ile birlikte tanıtılmıştı. Orijinal sürümünde, Android görev çubuğu kullanıcının ana ekran yuvasından alınan uygulama simgeleriyle ekranın alt kısmında yer alıyordu.

Ekranda sürekli olarak gösteriliyor ve masaüstü işletim sistemlerindeki görev çubuklarına benzer şekilde ekranın tüm genişliğini kaplıyordu. Ancak Android 13'ün piyasaya sürülmesiyle birlikte Google, görev çubuğunu boş bir alana uzun basarak gizlenebilir hale getiriyor.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...